32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Poljoprivredno šumarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Bugarske

Više od autora

- vl promo-

U nedjelju je 16 predstavnika Srednje poljoprivredne škole Todor Rachinski iz Bugarske započelo svoj posjet kod domaćina, Poljoprivredno šumarske škole iz Vinkovaca. Nastavak je to aktivnosti vezanih za Erasmus+ program mobilnosti i stručne prakse naziva AgroEuropa.

U listopadu su 2 nastavnika i 21 učenik iz Vinkovaca posjetili bugarsko mjesto General Toshevo u kojem su obavljali stručnu praksu u tvrtkama i gospodarstvima te regiju Dobrudža, poznatu kao najrazvijenija poljoprivredna regija u Bugarskoj.


Sada će do 16. studenog, 13 bugarskih učenika i njihova 3 nastavnika obaviti stručnu praksu na domaćim OPG-ima i poljoprivrednim tvrtkama u okolici. Gostima je organiziran obilazak Vinkovaca i posjet muzeju te rodnoj kući Ivana Kozarca. U Tordincima su obišli Acin salaš i robotiziranu farmu krava. Domaćini su u program uklopili obilazak đakovačke ergele i katedrale, a danas su u Otoku i Vrbanji. Sljedeći će se tjedan u Iloku upoznati s proizvodnjom vina i zajedno s domaćinom pripremati čips od jabuke u školskoj sušari, a posjetit će također Stare Mikanovce, Bošnjake i Županju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno