2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Polnoćke pomaknute na večernje termine u vinkovačkim župama, odgođen blagoslov kuća

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Iz vinkovačke Župe sv. Euzebia i Poliona danas su izvijestili kako će na Badnjak misu polnoćku služiti u 19:30 sati, dok mise na Božić i blagdan svetog Stjepana slave po nedjeljnom rasporedu. “Ove godine zbog epidemiološke situacije i važećih preventivnih mjera zaštite po odredbi Nadbiskupskog ordinarijata odgađamo početak blagoslova obitelji, sam blagoslov nije dokinut već će se prebaciti na neko drugo povoljnije vrijeme kada to bude moguće, o čemu ćete na vrijeme i na prikladan način unaprijed biti obaviješteni. Bez obzira na odgodu blagoslova obitelji svatko onaj tko želi ove godine primiti blagoslov svoga doma trebat će se prijaviti za isti blagoslov, a prijavu primamo samo sutra u ponedjeljak, utorak i srijedu, u radno vrijeme župnoga ureda, tako da ćete osobno doći u župu kroz župno dvorište”, piše u obavijesti.

U Župi sv. Vinka Pallottija obavijestili su građane kako su mise zornice svakog jutra u 6:15 sati, a posljednja zornica je na Badnjak. Božićna ispovijed je za vrijeme zornice pa dok ima potrebe ili svake večeri od 17 sati pa dok ima potrebe, te za vrijeme nedjeljnih Misa. “Nemojte dočekati Božić opterećeni grijehom, bilo manjim bilo teškim. Ponoćka je na Badnjak u 21 sat, jer prema odredbama Stožera, ponoćka mora završiti najkasnije do 22 sata. Svi koji ikako možete, pratite Misu ponoćku preko TV, kako nebi imali opasnu i nedopuštenu gužvu u crkvi. Nadamo se da neće biti kiše i velikog minusa, tako da možete iz dvorišta pratiti Misu. Božićne sv. Mise su kao nedjeljom u 7, 10, 11:30 i 19 sati. Na Stjepandan su Mise u 7, 10 i 19 sati. Blagdan sv. Obitelji se slavi u nedjelju nakon Božića 27. 12. na Ivandan”, ističu.

U Župi Bezgrešnog Srca Marijina naglašavaju kako su na Badnjak, sukladno odlukama Stožera, svete mise prema sljedećem rasporedu: u 6 sati je zornica, u 18 polnoćka za djecu, a u 20 polnoćka za odrasle. “U petak je Božić. Svete mise su prema redovitom nedjeljnom rasporedu u 9, 11 i 18 sati. U subotu je blagdan Sv. Stjepana i svete mise su u 9 i 18 sati. Zbog epidemioloških mjera neće biti svete mise u domu Grim u 11 sati”, poručuju.

U župama bl. Alojzija Stepinca, filijali sv. Josipa i sv. Ćirila i Metoda mise su na Badnjak u 17 i 19 sati, dok polnoćka počinje u 21 sat. Na Božić pak mise u u Župi sv. Ćirila i Metoda počinju u 8, 10, 16:30 i 18 sati, a u Župi bl. Alojzija Stepinca i sv. Josipa u 9, 11 i 18 sati. Isti raspored u ovim župama vrijedi i za sv. Stjepana i na Ivandan.

U Župi Srca Isusovog također su polnoćku prebacili na 21 sat, dok će na Božić mise služiti u 9, 11 i 18:30 sati, a na sv. Stjepana u 9 i 11 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno