Nakon što je prije nekoliko dana razbijeno staklo na prostorijama SDP-a u Vinkovcima, nepoznati počinitelji učinili su to ponovo. Tim povodom priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Gradske organizacija SDP-a Vinkovci Davor Benić.    

“Ponovno moramo izraziti čuđenje i nevjericu kakvi to likovi žive u Vinkovcima i na koji su način odgojeni. Ako su im prijatelji iz Vinkovaca otišli u Irsku – kao što je više tisuća Vinkovčana već napravilo, ako oni sami moraju uskoro put Irske, ako gledaju natječaje za zaposlenja u Vinkovcima na koja se javi samo dva, tri kandidata – jer ostali znaju kako se uzalud i javiti, za to im SDP stvarno nije kriv. Više je stranaka upravljalo Vinkovcima od ´91. godine, najviše jedna, ali SDP nažalost nikada nije, pa tako nije ni najmanje sudjelovao u stvaranju ovakvih otužnih i besperspektivnih Vinkovaca. Adresa za njihove probleme je na drugom mjestu, ako imaju hrabrosti na njoj napraviti neki prosvjed.”, kazao je, između ostaloga, Benić.

Dodaje da je nažalost, kao i u cijeloj državi, i u Vinkovcima stvorena još izraženija klima, u kojoj se napada sve one koji se ne uklapaju u neko novokomponirano državotvorno domoljublje, koji ukazuju kako su nenormalne stvari i postupci nenormalni, a ne normalni, i to je okruženje u kojem pristojni ljudi već polako dižu ruke od sudjelovanja u društvenim procesima koji oblikuju i unaprjeđuju našu državu. Što je i mogući cilj ovakvih napada.

“S obzirom na ovakvu učestalost napada na SDP-ovu zgradu u Vinkovcima, sljedeće što možemo očekivati jeste da će nam zapaliti zgradu ili nešto još gore. Ostaje nam uzdati se u institucije pravne države kako će nas zaštiti.”, zaključio je Davor Benić.