- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Druga generacija maturanata vinkovačke Tehničke škole – elektro smjer (IVa razred, šk. god. 1967/68.), sastala se nakon 50 godina, u subotu 16. lipnja, pred svojom školom (sada Poljoprivredno šumarska škola). Ovdje su evocirali dio uspomena iz svojeg četverogodišnjeg školovanja.

Potom su otišli u novu zgradu Tehničke škole Ruđera Boškovića, gdje ih je dočekao ravnatelj Mate Vukušić, koji je govorio o povijesti i sadašnjosti škole, pokazao im novouređene učionice s elektroničkim računalima i 3D pisačima i robotima, te učionice s CNC strojevima, o kojima u njihovom školovanju nije bilo ni spomena. Ali vidjeli su i opremu s kojom su oni izvodili vježbe iz električnih mjerenja, koja je još uvijek u upotrebi.

Nažalost njihova razrednica dipl.ing. Marija Fiala, kao i šestorica kolega, su preminuli, a zamjenica razrednice prof. Ljerka Fuks nije mogla doći pa je prozivku obavio kolega iz razreda Branimir Gali.

Pozivu se odazvalo 8 učenika od 15 obaviještenih. Dvojica su došla iz Njemačke, jedan iz Vojvodine, a ostali su iz Bjelovara, Slavonskog Broda, Vukovara i Vinkovaca. S dužnim poštovanjem su se podsjetili svih onih koji više nisu među živima, a svatko od prozvanih je ukratko opisao svoj životni put od školskih dana do danas.

Potom su do dugo u noć u opuštenoj atmosferi prebirali po starim uspomenama i svojim životnim iskustvima, te na kraju donijeli zaključak da je sljedeće sastanke potrebno češće organizirati.