- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Uoči večerašnje premijere komedije „Što žena umije” Gradsko kazalište „Joza Ivakić” Vinkovci i Gradsko kazalište Sisak i službeno su potvrdili suradnju na ovoj predstavi. U foajeu vinkovačkog kazališta ugovor o koprodukciji potpisali su Tanja Tole Majstorović ravnateljica Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine i Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci.

Budući da, uslijed šteta prouzročenih razornim potresima na Banovini krajem prošle godine i Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradskog kazališta Sisak treba nužnu obnovu i trenutačno nije u funkciji, kao i manja zgrada Glumačke družine K21 te ostali prostori koji su se koristili za kulturne sadržaje, poziv na suradnju koji je stigao iz vinkovačkog kazališta prihvaćen je s radošću i zahvalnošću, istaknula je Tanja Tole Majstorović.

„Nadam se da ćemo večeras svi uživati na premijeri iako, nažalost, neće moći biti toliko publike koliko bi mi uvijek željeli. Nadam se dobroj glumi, kostimima i uspješnoj izvedbi. Nadam se što prijem dolasku u Sisak i da će Sišćani nestrpljivo iščekivati našu premijeru u koprodukciji s vinkovačkim kazalištem”, istaknula je Tanja Tole Majstorović.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i Marijana Barišić, voditeljica marketinga Doma KKV i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je gostima iz Siska uputio riječi dobrodošlice i izrazio nadu u što skoriju obnovu njihovoga prostora i povratak uobičajenom radu te kazao kako će Vinkovčani rado biti dio toga.

„Želimo vam da se što prije vratite na svoje daske, a ovu priliku koristimo kako bi se najavili da i dođemo kada to bude s našim kazalištem i uveličamo i taj trenutak, ali svakako stojimo na raspolaganju za bilo koju suradnju kako bi se vi što prije vratili u normalan rad. Drago mi je što se potpisali ovaj ugovor i puna potpora Grada Vinkovaca da idete u tom smjeru što prisnije suradnje”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Komedija “Što žena umije” nastala je prema motivima humoreske Marije Jurić Zagorke.

U predstavi za koju režiju kao i tekst i dramaturgiju potpisuje Biljana Čakić, glume: Matea Marušić – Nera / Ruža, Vladimir Andrić – Siniša / doktor, Vedran Dakić – Mirko /Damir, Selena Andrić – Anka / Marija Jurić Zagorka, Zorko Bagić – A.G. Matoš, Nataša Veselinović – Zofka Kveder, Lucija Subotić – Virginia Wolf i Laura Šalov – Mira Koconda.

Scenografiju potpisuje Davor Molnar, asistentica scenografa je Anamarija Šerbetar, kostimografkinja je Zdenka Lacina, asistentica kostimografkinje Jasminka Petek Krapljan. Dizajn plakata i programske knjižice potpisuje Mirela Andabak. Glazbu je odabrao Miljenko Puljić. Šminku i frizuru osmislila je Ruža Miler. Video isječke potpisuje Darko Bušnja.

Ova komedija o muško ženskim odnosima, bavi se pitanjima feminizma i ženske emancipacije u današnjem društvu te krugu obitelji, s duhovitim replikama i finom satirom, poručuju vinkovački kazalištarci ne krijući uzbuđenje što unatoč epidemiji novoga koronavirusa i svim problemima koje je donijela, izlaze s novom predstavom.