4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Popratni program OFF DORF 2018

Više od autora

- vl promo-

Nakon 4 večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage industrial bara u Zagrebu, ovogodišnji DORF program nastavlja se najprije 4-6.8. u Primoštenu a potom 23.-25.8 u Vinkovcima.

Nova ekskluzivna “Tajna povijest DORFa” powered by PechaKucha prezentacija organizirana je 5.8. u Primoštenu i 23.8. u Vinkovcima. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu, bit će vam predstavljeni dragi DORF prijatelji i suradnici u ovom zanimljivom formatu. Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i dr. prijateljima DORF festivala.

Nakon projekcija u Primoštenu na otvorenju 4.8. nastupit će DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, 5.8. mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika.

Cijeli taj vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Kao i prošlo ljeto, u Primoštenu je organiziran filmsko-glazbeni kviz, koji uređuje i vodi dr.sc. Mario Kovač, nadaleko poznati kvizoman i garancija dobre zabave. Kviz podržava i partner Klasik TV, koji su osigurali bogate nagrade za najbolje ekipe.

Podsjećamo, filmski program na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održati će se od 4.-6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i OFF DORF program.


Završni dio ovogodišnjeg DORF izdanja održat će se 23. – 25.8. u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Ovogodišnji DORF otvara premijerna regionalna projekcija filma o kultnoj funk megazvijezdi Betty – Kažu da sam drukčija (2017.), autora Phila Coxa (Velika Britanija), koji će biti gost festivala.  Izdvajamo i projekciju nagrađivanog filma “Bunch Of Kunst” (2017.) Christine Franz koja je na turneji nekoliko godina pratila izvrsni britanski dvojac Sleaford Mods, još jedna hrvatska premijera.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Varja Močnik (redateljica i urednica filmskih programa, autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednica žirija), Siniša Labrović (multimedijalni umjetnik) i Boris Hrepić Hrepa (glazbenik, autor i voditelj).

Autor ovogodišnjeg DORF vizuala je nagrađivani mladi designer Martin Peranović iz Otoka.Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu i ove godine zadužen je mladi splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Posebna DORF priznanja ove godine posvećena su osobama iz svijeta književnosti. Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Voji Šindoliću, prevoditelju, pjesniku, novinaru, koji nas je upoznao sa djelima brojnim važnim američkim autorima. Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine odlazi u koprivnički Šareni dućan.

Festival DORF 2018 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partneri festivala su Žedno Uho i Gradski muzej Vinkovci.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

Nova cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 250kn.

Kamperske ulaznice prodaju se po cijeni od 120kn.

Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni 130 kn.

Detaljnije:

SLUŽBENA STRANICA

PECHAKUCHA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno