Za tjedan dana nastavlja se kultna trilogija utrka u režiji Sportske udruge građana FCT – Vinkovci. Riječ je o drugoj po redu utrci pod nazivom „Orion” koja treba započeti sljedeću subotu u 17:00 sati u centru grada. Trči se 5 kilometara, a ta utrka je jedna je od tri utrke u kojima trkači mogu uživati u srcu Slavonije i kao takva jedinstvena je i veličanstvena.

No, maksimalni broj dozvoljenih trkača, zbog epidemioloških razloga, smanjen je na 150, a oni najbrži uspjeli su uhvatiti mjesto za nastavak vinkovačke trilogije. Mjesta su popunjena te kreće odbrojavanje do utrke „Orion” nakon koje će svi trkači dobiti drugu medalju za popunjavanje trkačkog kolaža koji će biti lijepa uspomena iz Slavonije i Vinkovaca.

Podsjetimo, krajem ožujka održana je utrka „Orient Expressa”, a među prvih troje u muškoj i ženskoj konkurenciji bilo je četvero trkača s područja Vinkovaca. Posljednja utrka, usput i najkraća, na rasporedu je druge subote u svibnju, 8. svibnja, a nosi naziv „Valens Victorius Race” te se održava u spomen tragično poginulog branitelja Nedjeljka Klarića.