Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja, dogovor je to koji je postignut nakon sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja.

Kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji nekih kulturnih događanja, kao što su primjerice koncerti i festivali, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

U svome priopćenju, Nacionalni stožer civilne zaštite napominje i kako je održan niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.