Poreč-Spačva 32:25

0
299

U sedmom kolu Paket 24 Premijer rukometne lige Hrvatske jedino pravo iznenađenje priredili su rukometaši Umaga, koji su slavili na gostovanju u Bjelovaru protiv favoriziranih domaćina. Svi ostali domaćini, odnosno favoriti, upisali su pobjede. Na žalost, bodovi su ostali i u Poreču, gdje je istoimeni domaćin s lakoćom svladao vinkovačku Spačvu.

Već u prvih pola sata stvorili su domaći razliku koja ima je omogućila mirnu igru u drugom dijelu  susreta, odnosno na odmor se otišli sa šest pogodaka razlike za Poreč, 18:12.

Domaći trener tako je mogao rotirati sve raspoložive snage, i pri tome još uvijek držati visoki ritam igre, a na rezultatu se to nije osjetilo. Dapače, prednost domaćina stalno je rasla i u jednom trenutku ona je dosegla i deset pogodaka razlike. Vinkovčani se pred kraj ipak lagano dižu i smanjuju prednost, za konačnih 32:25. Bila je ovo treća pobjeda Poreča ove sezone i treći poraz Spačve.

Kod Vinkovčana najefikasniji su bili Karlo Vašarević i Marko Vignjević s po pet postignutih pogodaka, dok su kod Poreča po osam pogodaka postigli Ivan Filipović i Luka Moslavac.

Na tablici Spačva je, unatoč ovom porazu, zadržala četvrto mjesto, s bodom više upravo od Poreča. U osmom kolu, u subotu 16. studenoga, u Vinkovce dolazi Umag.