1 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Portal Gradonačelnik.hr i ove godine istražio najpoznatije gradonačelnike na društvenim mrežama

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Portal Gradonačelnik.hr i ove je godine istražio koji gradonačelnici/ce najviše koriste najmasovnije društvene mreže u Republici Hrvatskoj.  

Za razliku od 2021. godine kada je Facebook kao službenu platformu komunikacije s građanima koristilo tek 66 gradonačelnika i lanjskog skoka na 88 aktivnih službenih stranica gradonačelnika, najnovije istraživanje govori o 81 aktivnom FB profilu gradonačelnika i gradonačelnica, piše Gradonačelnik.hr.

Jedan od onih koji su Facebook prepoznali kao jaku i korisnu platformu za komunikaciju sa svojim građanima je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji se drugu godinu zaredom našao među prvih 10 najpopularnijih gradonačelnika na FB. Trenutno ima 9.607 pratitelja.

Naslov uvjerljivo najpopularnijeg gradonačelnika na Facebooku sa 75.257 fanova ima Miro Bulj, gradonačelnik Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ispred drugoplasiranog Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s 46.644 pratitelja, trećeg u redoslijedu Tomislava Tomaševića, gradonačelnika Grada Zagreba s 25.471 fanova te Damira Kajina, gradonačelnika Buzeta, u Istarskoj županiji, 19.881 pratitelja. Peti na tablici je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Bjelovarsko-Bilogorska županija, s 11.645 fanova, a Top 10 zatvaraju: Ivica Puljak (Split) – 10.880, Ivan Radić (Osijek) – 10.495, na osmom mjestu je Ivan Bosančić (Vinkovci) – 9.607, Dario Zurovec (Sveta Nedelja) – 8.302 i Ivana Marković (Supetar) s 8.106 pratitelja i fanova.


Foto: Gradonačelnik.hr

‘Komunikaciju i druženje s ljudima uživo ništa ne može zamijeniti. Biti dio svakodnevice svoga grada i uvijek na raspolaganju građanima u svim onim sretnim i manje sretnim trenutcima, najvažniji je dio ovoga posla. Društvene mreže s druge strane nude mogućnost drugačije komunikacije te brže i jednostavnije prezentacije svega onoga što radimo za grad i građane, u suradnji s mojim timom, od prvoga dana gradonačelničkog mandata nastojim biti brz, točan i transparentan na društvenim mrežama kako bi svi moji sugrađani imali važne i provjerene informacije u što kraćem roku. Vjerujem kako je prije svega takav iskren način komunikacije razlog kontinuiranog rasta broja naših pratitelja“, rekao je Ivan Bosančić.

Napominje kako je podrška svih onih koji vjeruju u ono što radi je nešto što gura naprijed i zbog čega svemu što radi mora pristupiti maksimalno ozbiljno i odgovorno.

„Siguran sam kako je ovaj plasman rezultat upravo takvog načina rada i razmišljanja. Zahvalio bi stoga mojim građanima i svima onima koji prate i podupiru naš rad na svakom zajedničkom trenutku, svakoj pohvali, ali i svakoj primjedbi“, poručuje vinkovački gradonačelnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno