4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Posebno priznanje seriji “Područje bez signala” na festivalu Serial Killer u Češkoj

Više od autora

- vl promo-HRT-ova serija “Područje bez signala” autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića osvojila je posebno priznanje na festivalu Serial Killer koji se održao od 20. do 25. rujna u češkom Brnu. Serija je prikazana u glavnom natjecateljskom programu uz još pet serija iz središnje i istočne Europe.

“Područje bez signala” prošloga je mjeseca osvojilo Srce Sarajeva za Najbolju dramsku seriju u regiji uz još četiri Srca Sarajeva – za režiju, scenarij, glavnu mušku i sporednu žensku ulogu. Svoj festivalski put serija je počela prije godinu dana u programu Međunarodna panorama (International Panorama) na prestižnom festivalu Series Mania u francuskom Lilleu gdje je nagrađena za najbolju seriju, a osvojila je i Nagradu publike na 6. Seriencamp festivalu u Münchenu.

PODRUČJE BEZ SIGNALA, 2021 | foto: Marko Brdar

Premijerno prikazana na Hrvatskoj radioteleviziji u zimu 2021./2022., serija se temelji na istoimenom romanu Roberta Perišića (Sandorf, 2015.), režirao ju je Dalibor Matanić, producentica je Ankica Jurić Tilić, a glumački ansambl predvode Rene Bitorajac, Krešimir Mikić, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Izudin Bajrović, Lana Barić i Slavko Štimac.

Priča je to o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljen gradić s ciljem da ožive propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi.

PODRUČJE BEZ SIGNALA, 2021 | foto: Marko Brdar

Serija je nastala u produkciji zagrebačke Kinorame u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije. Prava su unaprijed osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC koji je podršku dao ih kroz program poticaja, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu i Series Mania u Parizu. (izvor: HAVC)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno