25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Posjet istarskog župana Borisa Miletića Vukovarsko-srijemskoj županiji

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji danas boravi istarski župan Boris Miletić. U svom uredu u Vukovaru primio ga je domaćin župan Damir Dekanić. Dva župana, kako je istaknuto, imala su priliku razmijeniti iskustva i podijeliti primjere dobre prakse.

„Držim da svaka regija mora imati jasnu viziju razvoja, a to se ovdje očito vidi. Razmišljanja idu u pravcu kako unaprijediti proizvodnju, kako povezati zelenu i plavu Hrvatsku, kako osigurati da se od primarne proizvodnje dodanom vrijednošću dođe do finalnog proizvoda, što su to mogućnosti razvoja turizma na ovom području koje ima doista ogroman potencijal”, istaknuo je Boris Miletić.

Ono što svijet danas traži to je ono autentično, imamo čistu zemlju i zdrave proizvode, a turizam je prilika da se direktno plasiraju, kazao je Miletić naglašavajući kao vrlo važan projekt za Vukovarsko-srijemsku županiju, projekt mapiranja potencijalnih područja za ulaganja.

„Drago mi je da župan Dekanić ima jasnu viziju i drago mi je što nastavljamo prijateljstvo istarske i vukovarsko-srijemske županije”, kazao je Boris Miletić.

Istarski župan osoba je koja svakako ima što reći o tome kako se brendiraju proizvodi te što se to i kako u turizmu treba raditi, kazao je župan Damir Dekanić .

„Ono što je prioritet i što će se dogoditi je mapiranje ne mogućnosti nego potencijalnih područja za ulaganja. To znači: katastarska čestica, općina, grad, mogućžnost ulaganja, vlasništva… Nakon toga slijedi potraga za investitorima, ali onim koji će investirati u ono što mi želimo. Općine i gradovi moraju istaknuti svoje želje. Osim toga ono što dosad nije napravljeno, imamo još uvijek dosta vremena da se kroz prostorno plansku dokumentaciju priredimo na to i tada idemo na tržište”, istaknuo je Dekanić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno