24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Posljednja poruka Bruce Leeja (1979.)

Više od autora

- vl promo-

Nedugo nakon Bruce Leejeve smrti i njegovi prijatelji, ali i neprijatelji, žele se domoći nikada objavljenje Bruceove knjige, koja navodno sadrži tajne kung fua nikada dostupne javnosti …

Film koliko god bio loš zanimljiv je zbog svoje zvijezde Dragona Leeja, koji je, uistinu jedan od najboljih klonova Brucea Leeja.

Dragon Lee, pravog imena Guh Ryong, (rođen je 12. kolovoza 1958. godine u Sjevernoj Koreji), korejski je glumac i majstor teakwandoa i hapkidoa. Vrlo mlad počeo je trenirati teakwondo u školi majstora Hwang Ik-Shika, a trenirao ga je zajedno sa filmskom zvijezdom Kim Tai Chungom.

Kao dječak se preselio u tadašnji SSSR, gdje je, smatra se, dobio ime Vjačeslav Jaksinji, no to nikad nije bilo i službeno potvrđeno. Jednom prilikom našao se u kazalištu kada mu je neki čovjek prišao i rekao: hej, pa ti ličiš na Brucea Leea. To je bio velik kompliment za njega, jer je Bruce tada bio veoma popularan i u Koreji. Igrom slučaja osoba koja ga je usporedila s Bruceom Leejem poznavao je i neke redatelje te odveo Guha u Hong Kong, gdje je pod imenom Bruce Lei počeo nastupati u bruceploitation – filmovima. Tek kasnije je promijenio ime u Dragon Lee.

Danas živi u Seulu i radi kao filmski redatelj.

Osim Dragon Leeja u filmu se okušao i Ron Van Clief, Min Kyu Choi, Amy Chum, Ki-Ju Kim i mnogi drugi.

Film je 1979. godine režirao Shi-hyeon Kim po scenariju Kuang Nija.

Originalni naziv: Jeongmujibo

Alternativni naslovi: Kung Fu Fever / Black Dragon Fever

CIJELI FILM

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno