Ovogodišnje Vinkovačko ljeto se posebno istaknulo po tome što se odlično iskoristio prostor zelene površine vinkovačkih Lenija te su oni najmlađi mogli uživati u ljetnom kinu u hladu, a zabava se potom preselila na Korzu gdje je novouređeni park itekako pridonio ambijentu i dobroj atmosferi uz razne koncerte.

Ovaj posljednji vikend za dobar provod u pješačkoj zoni pobrinut će se TS Slavonske lole svojim današnjim nastupom u 21 sat, a sutra nas u isto vrijeme očekuje tajanstveni duo “Nipplepeople”.

Svima dobro poznate Slavonske Lole su tamburaški sastav koji dolazi iz Đakova. Svoje prve nastupe izvodili su pod imenom Kopančani, a od 1981. godine nastupaju pod današnjim imenom. Popularnost u državi i inozemstvu stječu nastupom u HRT-voj emisiji pod nazivom “Lijepa naša”. Šest puta nastupaju na festivalu “Zlatne žice Slavonije” i osvajaju razne glazbene nagrade te brojna prva mjesta. Do sada su objavili osam studijskih albuma na kojima se također nalaze brojni hitovi, a za album “Sve je ona meni”, 2006. godine dobivaju zlatnu nakladu. Najpoznatiji su po pjesmama uspješnicama “Prijatelji nije lako”, “Moj bagreme”, “Sve je ona meni”, “Duša bećarska” i “Ej Kato, moje zlato”.

Nipplepeople je hrvatska elektropop grupa osnovana 2008. godine. Nipplepeople čini tajanstveni maskirani dvojac. Svoju tajanstvenost objasnili su time da u moru žutog tiska na glazbenoj sceni žele staviti svoju glazbu u prvi plan. Stekli su popularnost širom regije hit singlom”Sutra” te nastupima na renomiranim ljetnim festivalima: EXIT, Hartera, Terraneo, Summer Fest i mnogi drugi.

U ožujku 2017. godine, Nipplepeople je predstavio obradu hita “Frka” Zdenke Kovačiček iz 1981. Tekst ispred svoga vremena i u modernoj obradi je oduševio slušatelje, a pjesma je već po izlasku najavljena kao ona koja će “obilježiti proljeće” i “koju će teško biti izbaciti iz glave”. “Njihove pjesme osvojile su vrhove domaćih top ljestvica svojom zaraznom pop elektronikom koja referira na 80-e, nudeći istovremeno suvremeni urbani zvuk plesne elektronske glazbe.