Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije te Grad Otok organiziraju edukaciju za vodiče/animatore.

Edukacija će se održati u sklopu projekta „Vrata spačvanskog bazena – izgradnja i opremanje edukacijskog centra Virovi”, a riječ je o radu na programima škole u prirodi, vođenja poučnim stazama biciklističkih tura, veslačkih tura (čamci, kanui, kajaci) i animacije tijekom vožnji brodom. Bioekološko-edukacijski centar Virovi trenutno je u završnoj fazi izgradnje i opremanja te se njegovo otvaranje planira u travnju ove godine.

Rok za prijavu zainteresiranih je do 10. ožujka, a broj sudionika je ograničen. Dvodnevni trening održat će se u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi prema rasporedu: subota 20.3. 2021. od 10,30 do 14,30 (škole u prirodi i ture poučnom stazom) i nedjelja 21.3.2021. od 10,30 do 14,30 (biciklizam, veslanje, ture brodom).

Iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek poručili su kako žele osigurati mrežu osposobljenih vodiča/animatora koji će biti angažirani kroz stalni i povremeni posao za rad s posjetiteljima, a edukacija će sadržavati teoretske i praktične prezentacije o prirodnim, kulturnim znamenitostima područja kao i sigurnosnim savjetima, vođenju posjetitelja, osnovama eko i ciklo turizma, veslanja, rada s učenicima i posjetiteljima.