17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Postani spasilac!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Hrvatski Crveni križ započinje ciklus osposobljavanja spasilaca za 2022. godinu koji provodi Služba spašavanja života na vodi HCK.

Programi osposobljavanja obuhvaćaju tri tečaja: Tečaj za osposobljavanje spasilaca na otvorenim vodama, tečaj obnove uvjerenja o osposobljenosti spasilaca i tečaj za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje.

Tečaju za osposobljavanje spasilaca na otvorenim vodama mogu pristupiti kandidati koji imaju minimalno 18 godina, minimalno srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse, koji mogu isplivati 400 metara za manje od 8 minuta te roniti 25 metara u daljinu.

Za tečaj obnove uvjerenja o osposobljenosti spasilaca potrebno je uvjerenje o osposobljenosti za profesionalni rad u spasilačkoj postaji na  otvorenim vodama koji izdaje Hrvatski Crveni križ s rokom valjanosti od dvije godine.

Za produljenje valjanosti Uvjerenja o osposobljenosti spasilac mora pristupiti pripremnoj radionici (sastavnica – prva pomoć) i ispitima (sastavnice spašavanje i prva pomoć) Ispit za obnovu.

Tečaju za osposobljavanje za voditelja spasilačke postaje mogu pristupiti kandidati koji imaju Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama Hrvatskog Crvenog križa te imaju 2 godine iskustva rada u spasilačkoj postaji.

Tečaj traje četiri dana, a završni ispiti provode se na pokaznoj vježbi/simulaciji na tečajevima za osposobljavanju spasilaca na otvorenim vodama.

Više informacija pronađite ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno