Za Vinkovački plivački klub, za sve ljubitelje plivačkog sporta u Vinkovcima i za sve članove, od izuzetne važnosti bila je 2018. godina.
Godinu su započeli povijesnim rezultatom sa kadetskog Prvenstva Hrvatske u Zadru na
kojem su osvojili prve državne medalje. Dorian Vugrek za VPK je isplivao srebro na 100 m leđno i broncu na 200 m leđno. Dorian je ujedno i proglašen za perspektivnog sportaša u 2018. godini.

Za Uskrs i tradicionalno klupsko natjecanje „ Zeko“, 200-tinjak članova VPK darivao je
majicama najbolji hrvatski tenisač Marin Ćilić.

Na međunarodnom natjecanju 4. Sova kup u organizaciji VPK a u spomen za Zlatka
Markasovića – Sovu nastupilo je 15 klubova iz Hr., Mađarske, Srbije i Bih sa ukupno 220 plivača.

Zajedničko ljetovanje proveli su kao i dosadašnjih godina u Selcu. Sedam nezaboravnih dana, igre, zabave i druženja koje vjerujemo ostaje svima u sjećanju.

Vinkovački plivački klub obilježio je veliki rođendan, 75. godina postojanja i
kontinuiranog rada na području grada Vinkovaca i okolice. Povodom rođendana snimljen je dokumentarni film kojim je obuhvaćeno cijelo razdoblje i skoro sve generacije plivača.

Kako bi probali i druge aktivnosti, njihovi plivači su se okušali i u veslanju na našem Bosutu u suradnji sa vinkovačkim lađarima. Isto tako plivači u suradnji s gimastičarskim klubom Sokol i MNK Aurelia sudjeluju u razmjeni sportova kako bi stekli iskustva i znanja.

Tijekom cijele godine klub je sudjelovao u nekoliko projekata : Vodeni vrtić 1 i 2, Vinkovci za plivanje, Naučimo plivati i Sigurnost na vodi. Koliko su projekti od iznimne važnosti za djecu iz Vinkovaca i cijele županije govori brojka od 2218 polaznika svih programa te sudjelovanje gradaVinkovaca, Vukovarsko – srijemske županije, općina , Crvenog križa Vinkovci, Centra za predškolski odgoj, Katoličkih vrtića te Periske kao partnera u provedbi svih projekata.

Na kraju godine klub je posjetio Djed Mraz te njihove plivače darivao šalicama koje su ukrašene motivima kluba i plivanja.

Plivali su na 37 natjecanja u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i BiH, i broje 200 članova od najmanjih do veterana. Sve to ne ni bio moguće bez ljudi koji žive plivanje i vole VPK! Svima se zahvaljuju na nesebičnom radu i ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se priduže i postanu dio velike sportske obitelji s tradicijom!