30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Poštovane prijateljice i prijatelji Rock ‘n’ Rolla – predstavljamo vam Kranks!!!

Više od autora

- vl promo-
Jungle-punk band Kranks, iako službeno oformljni 2021. godine, neki članovi banda imaju znatno više iskustva od ranije, dok su još harali zagorskim bregima pod imenom krankenHaus. S ambicijom da sviraju glazbu kakvu žele slušati, a kakvu unatoč bespućima interneta nigdje ne mogu pronaći, u veljači 2022. snimaju su extended play izdanje pod naslovom “Take One under Ground”, koju slobodno možete poslušati putem bandcampa.

Kranks su 2 tenor saxofona (Dubravko Dvorski, Predrag Vujasinović), truba (Tvrtko Trlek), bas gitara (Alan Dilger Pintarić) i bubnjevi (Filip Šmit), uz zborno pjevanje svih članova benda. Kranks jesu 40 minuta pozitivne energije, veselja i jedinstvenog glazbenog izričaja. “Stani! Stoj! Pogledaj me dobro. Stani! Stoj! Sasvim sam normalan!. Mi smo Kranks… upoznajte nas! ” – kažu dečki iz banda.

KRANKS, 2022 | foto: Kranks promo

Zanimljiva je i priča kao su Kranks snimili svoj debi: jednostavno su došli iz Varaždina u Zagreb, u studio u 9 sati, složili opremu, čekali PV-a 1 sat da i on dođe, odsvirali, platili studio, sjeli u aute i u 13 sati smo doma ručali sa ženama i gledali Plodove zemlje na TV. Snimili smo od prve, bez puno ponavljanja, tzv. one take. Doma smo poravnali kanale, da ne strše, i to je ukratko album “Take One under Ground”.

Za svoje uzore uz koje se i sami vole opuštati navode Tomu Bebića, Tom Waitsa, Johnny Casha, Disciplinu kičme, Buldožer, Morphine, The Velvet Underground, King Crimson,  CAN, Janka Nilovića, Kire Mitreva … kako koji od članova banda.

Na jesen imaju u planu snimiti i drugi dio Kranks edicije koja bi se, logično, trebala zvati  “Take Two under Ground”. Ističu kako novih materijala imaju i više nego dovoljno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno