20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Potpisan sporazum o suradnji između Grada i udruge “Mladi protiv gladi”

Više od autora

- vl promo-

Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Danas je u Maloj vijećnici Grada Vinkovaca potpisan Ugovor o suradnji unutar projekta “Mladi pod svjetlima reflektora društva”. Ugovor je potpisan između Grada Vinkovaca i udruge “Mladi protiv gladi” koju grad financijski potpomaže već pet godina.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali, njegova vrijednost je nešto više od 280 tisuća kuna, a trajat će do svibnja 2019.godine. Finalni proizvodi projekta bit će dokumentarni film i predstava koje će mladi pripremiti uz pomoć mentora, a koji će biti prikazani i u HNK-u u Rijeci.

Cilj projekta je borba protiv siromaštva, socijalne isključenosti i svih oblika diskriminacije razvojem mehanizama za socijalnu i kulturnu integraciju mladih od 15-25 godina i mladih od 15-25 godina koji su u nepovoljnijem položaju (socijalno ugroženi, nezaposleni, dugotrajno nezaposleni i pripadnici nacionalnih manjina) kroz izradu i provedbu Programa participativnih radionica koje će im omogućiti sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim sadržajima koji im nisu inače dostupni, a koji se smatraju uobičajenima u društvu.

Ustanove koje su uključene u provedbu projekta su Gradsko kazalište Joza Ivakić, Glazbena škola Josipa Runjanina i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno