2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Potpisani ugovori sa studentima i učenicima stipendistima općine Nuštar

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Domu kulture u Nuštru danas su svečano potpisani ugovori za studentske stipendije te po prvi put i za učeničke stipendije za učenike koji srednju školu pohađaju izvan Vukovarsko-srijemske županije.

Općina Nuštar  osigurala je stipendije za sve redovite studente s područja općine. Naime, pravo na stipendiju mogu ostvariti svi studenti od druge do posljednje godine studija pod uvjetom da imaju prebivalište na području općine Nuštar i status redovitog studenta te ne primaju drugu stipendiju.  Tako je danas ugovore potpisalo 86 studenata koji su upisani na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij ili stručni studij za akademsku godinu 2021./2022. Stipendija se dodjeljuje u mjesečnom iznosu od 800 kuna za deset mjeseci, odnosno za razdoblje od rujna 2021. do lipnja 2022. godine.

Po prvi put stipendije su dobili i učenici koji u školskoj godini 2021./2022. pohađaju srednju školu u drugoj županiji. Stipendija iznosi 400 kuna mjesečno također kroz za 10 mjeseci. Danas je ugovor potpisalo 6 srednjoškolaca koji su zatražili općinsku stipendiju.

Nazočnim stipendistima prigodnim riječima obratio se Hrvoje Drinovac, načelnik općine Nuštar, poželjevši im uspješno školovanje kao i puno osobnog uspjeha u 2022. godini.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno