24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Potpisani ugovori za razvoj i unapređenje lovstva vrijedni gotovo 300 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije večeras su potpisani ugovori o financiranju temeljem provedenog postupka Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva u VSŽ u 2022.godini.

Javni poziv odnosio se na tri mjere: potporu za izradu lovnogospodarske osnove, potporu za smanjivanje brojnog stanja predatora i potporu za povećanje brojnosti glavnih vrsta divljači. Oni koji ove potpore mogu koristiti su lovoovlaštenici koji imaju valjani ugovor o pravu lova na području Vukovarsko-srijemske županije te Lovački savez Vukovarsko-srijemske županije.

“Danas potpisujemo ugovore po javnom pozivu vrijednom gotovo 300 tisuća kuna s lovačkim udrugama koje su među najaktivnijima na ovom našem području. Prema Zakonu o lovstvu raspisali smo javni poziv i dodjeljujemo sredstva. Najviše sredstava, skoro 200 tisuća kuna, bit će dodijeljeno za odstrel predatora, lisice i čaglja, koji su veliki problem vezano uz brojnost divljači na našem području. Ostatak ide za povećanje brojnosti glavnih vrsta, fazana i zečeva, te za izradu lovnogospodarskih osnova”, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Zahvalivši u ime udruga članica na dobroj suradnji i potpori Županije, Blaženko Bajić, predsjednik Lovačkog saveza VSŽ istaknuo je kako Savez u ovom trenutku broji 69 članica s ukupno 1987 lovaca, a upravo prošli mjesec izobrazbu je završilo 130 mladih lovaca koji sada ulaze u lovačke udruge.

“Možemo reći kako je stanje lovstva u našoj županiji zadovoljavajuće. Malo su možda problem staništa, ali vjerujem kako ćemo sa županom Dekanićem uspjeti dogovoriti ono što je potrebno kako  bi naša divljač imala adekvatna staništa”, istaknuo je Bajić napomenuvši, između ostaloga, kako Lovački savez sudjeluje u raznim manifestacijama te u aktivnostima vezanim za lovnu kinologiju i lovno streljaštvo. “Od većih manifestacija tu su svakako Vinkovačke jeseni gdje smo prošle godine sudjelovali u organizaciji programa, a planiramo to i ove godine i već smo u dogovoru s glavnim organizatorima”, istaknuo je Bajić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno