19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Potpisom i pečatom Grada Vinkovaca kreće opremanje nove knjižnice

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Svojim potpisom i pečatom Grada Vinkovaca na tri ugovora, završetak nove zgrade vinkovačke knjižnice ulazi u fotofiniš.

Kreće uređenje i opremanje unutarnjeg dijela, a uključuje nabavku namještaja i informatičke opreme te sustava za automatizaciju knjižničnog poslovanja.

Dug put Vinkovci su prošli od prve spaljene knjižnice u RH do jedne od najmodernijih kulturnih ustanova u državi i šire koja će svoja vrata građanima otvoriti za Dan Grada u srpnju.

ARHIVA: 16./17. rujna 1991.

Radovi koji su počeli 14. veljače 2020., pred sam početak lockdowna, završit će nakon tri godine zadnjim potpisom na ugovore ukupne vrijednosti 840 tisuća eura od čega 530 tisuća stiže iz Ministarstva kulture Vlade RH, a 310 000, udio je Grada Vinkovaca. Građevinski radovi završit će kroz par dana.

„Kada sam postao gradonačelnik, bio mi je ovo jedan od prvih projekata koje sam želio napraviti i hvala Bogu relativno brzo, knjižnica će biti dostupna svim našim sugrađanima. Bio je to put na kojem je bilo i onih koji su bili i za, i protiv. Hvala i onima za, i ovima protiv jer svaki puta kada su oni bili protiv, na određen su način izreklamirali našu knjižnicu. Hvala svima koji su mi omogućili biti na čelu Grada i sudjelovati u ovakvom projektu”, istaknuo je ponosan Ivan Bosančić.

O podršci i potrebi nove zgrade knjižnice, građenoj barem za idućih 100 godina, svoje službeno da kaže 17% građana Vinkovaca, malih i velikih, vlasnika njezine članske iskaznice, a gromoglasnim aplauzom danas su svoj trud, rad i nastojanja nagradili i okupljeni djelatnici jednog od najprijateljskijih gradskih prostora u kojemu se svak osjeća dobrodošlim, baš kao kod kuće.


„Danas smo definitivno korak bliže ostvarenju našeg cilja, a to je preseljenje u novu zgradu knjižnice, najstarije ustanove u gradu koji zaslužuje moderan centar svih kulturnih i znanstveno-istraživačkih događanja, a korisnicima prostor, s individualnim pristupom bez obzira na životnu dob, što je jedino nedostajalo svih ovih godina”, kaže ravnateljica Vedrana Lugić.

U novom ćemo objektu, primjerice, samostalno moći zadužiti i razdužiti građu, 3D printati, birati između kontakta s informatorom ili ne i slično, jer će informatički i funkcionalno biti u korak s najsuvremenijim istovrsnim ustanovama.

„Veseli nas što smo kao tvrtka s 30 godina iskustva pobijedili na natječaju i dobili povjerenje gradonačelnika Vinkovaca i njegova tima koji je radio na razvoju prekrasnog i značajnog projekta kojem ćemo biti partner na opremanju Gradske knjižnice i čitaonice”, istaknuo je na potpisivanju Zoran Košćec, prokurist tvrtke Forma d.o.o. iz Varaždina čije su reference u opremanju kulturnih, školskih i ostalih objekata nedvojbene.

Duhom i financijski s Vinkovcima su u svakom trenutku ministrica kulture i predsjednik Vlade, ističe Bosančić značajnu potporu tijekom izgradnje jednog od trenutno najmodernijih kulturnih objekata u državi.

Mjesto okupljanja Vinkovčana, dnevni boravak grada 21. stoljeća u samom srcu, neka bude na ponos svakom našem sugrađaninu, poručuje vinkovački gradonačelnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno