Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić posjetio je danas Županju i Vukovar kako bi dao potporu kandidatima Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima.

U Županji je pružio podršku kandidaturi gradonačelnika Davora Miličevića za novi gradonačelnički mandat, istaknuvši kako se promjenama Zakona o porezu na dohodak proračun se u Gradu Županji povećao za 120 posto

“Uvijek ću zagovarati fiskalnu, ali i funkcionalnu decentralizaciju, odnosno da se napravi dodatno revaloriziranje, pa ako treba i redizajn postojećih decentraliziranih funkcija. Grad Županja je jedan od tih oglednih primjera”, rekao je ministar Zdravko Marić.

Po riječima HDZ-ova kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je također danas boravio u Županji i Vukovaru, ankete koje se pojavljuju o mogućim rezultatima predstojećih izbora nisu realne.

“Da je tomu tako govori i broj potpisa prikupljenih za moju kandidaturu za župana. Mislim da smo oborili rekord po broju predanih potpisa. Ukoliko zadržimo motivaciju i raspoloženje naših birača ne sumnjamo u pobjedu u prvom krugu”, kazao je Damir Dekanić. Dodao je kako je uvjeren da Davor Miličević može nastaviti i dalje uspješno voditi Županju. “Program mu je vrlo ambiciozan, ali ostvariv. Planirao je projekte ostvarive na realnim prihodima i rashodima”, dodao je.

Ministar Marić u Vukovaru je podržao kandidata za gradonačelnika Nikolu Mažara te kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića poručivši da Vlada Andreja Plenkovića prema Vukovaru gaji partnerski odnos, što pokazuje i nizom projekata usmjerenih na boljitak grada.

Dekanić je rekao kako očekuje pobjedu u prvog krugu istaknuvši da je program koji nudi HDZ uvjerljivo najbolji te je siguran da će ga birači prepoznati i vrednovati.