23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je da je od jučer, 20. kolovoza, moguće podnošenje Zahtjeva za potporu za provedbu operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“. Zahtjevi za potporu mogu se podnositi u AGRONET-u od 20. kolovoza 2018. godine od 12 sati do 30. rujna 2020. godine do 12 sati ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji po prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili nacionalnom sustavu kvalitete ili  sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje uz ispunjavanje uvjeta da nisu korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa, osim kategorije ekoloških prerađivača i pčelara koji mogu biti korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa.

Prihvatljivi su sljedeći troškovi:
1. troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete
2. troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela.


Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama. Iznos godišnje potpore se određuje u skladu s iznosom prihvatljivih troškova iz Zahtjeva za isplatu, a intenzitet javne potpore iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova, dok je ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore 35.000.000,00 kn.

Detaljne informacije možete saznati ovdje

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno