Manifestacije u Vinkovcima iz godine u godinu privlače sve veći broj turista u najstarije naselje u Europi. Kvaliteta i raznolikost ponude, kako kulturne, tako i zabavne, nisu ostali nezamijećeni od strane Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koja je donijela odluku o potporama za čak tri manifestacije, koje su se ili će se tek održati u Vinkovcima.

I ove godine, 53. Vinkovačke jeseni dobit će potporu od 200.000 kuna kao Top događanje, odnosno kao međunarodna manifestacija koja će privući više od 10.000 posjetitelja. Naravno, kao jedna od najvećih manifestacija takvog tipa, Vinkovačke jeseni privuku puno veći broj posjetitelja, njih više od 100.000. Ovakvo zanimanje, kako Vinkovčana, tako i posjetitelja iz cijele Hrvatske, pa i svijeta, nije slučajno. Grad Vinkovci iz godine u godinu obogaćuje manifestaciju novim sadržajima. Naime, primarna zadaća Vinkovačkih jeseni je očuvanje tradicijske kulture, narodnih plesova, nošnji i običaja, no manifestacija obiluje i popratnim događanjima za sve generacije. I upravo zbog spoja tradicionalnog i modernog Vinkovci sredinom rujna postanu odredište brojnih gostiju, koji u gradu, ali i u okolici popune sve hotele, što je možda i najbolji pokazatelj turističkog potencijala manifestacije.

No osim Vinkovačkih jeseni Hrvatska turistička zajednica poduprla je još dvije manifestacije u Vinkovcima, obje u programu potpore događanjima u pred i posezoni u turistički nerazvijenim područjima. Prva manifestacija, koja će dobiti potporu od 40.000 kuna, već je održana, a radi se o Rimskim danima, koji iz godine u godinu bilježe porast posjetitelja, ali i sve bogatiji program. Legionari, gladijatori i barbari, šestu su godinu za redom „okupirali“ Vinkovce na nekoliko dana, a po prvi puta u sklopu Rimskih dana održan je i Festival craft piva „Beeram domaće“, koji je u dva dana privukao veliki broj ljubitelja piva, ali i dobre glazbe. No ne smijemo zaboraviti kako su Rimski dani prvenstveno kulturna manifestacija, koja između ostaloga na zanimljiv način educira mlade i uči ih o bogatoj povijesti današnjih Vinkovaca.

I na kraju, po prvi puta, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice s 30.000 kuna poduprlo je Advent u Vinkovcima – Ledeni Orion. Nakon što je prije dvije godine u središtu Vinkovaca osvanulo klizalište, Advent u Vinkovcima postao je središnje mjesto izlaska mladih i starih. Koncerti, te bogati kulturni i zabavni program uz izvrsnu ugostiteljsku ponudu hrane i pića prošle su godine privukli veliki broj posjetitelja iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, pa i šire, a tako će ne sumnjamo biti i ove godine

Uz potporu Hrvatske turističke zajednice, ali i Grada Vinkovaca ne sumnjamo kako će navedene manifestacije nastaviti privlačiti turiste u naš grad. Ne smijemo zaboraviti kako ovakve manifestacije privlače i veliku medijsku pozornost, a tome će zasigurno pridonijeti i Hrvatska turistička zajednica na čijim će stranicama i ove godine biti najavljena događanja u Vinkovcima.