- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Općini Stari Jankovci krajem prošle godine raspisali su četiri natječaja za dodjelu financijskih potpora za ovu godinu, a za koje su sredstva osigurana u Proračunu Općine. Na natječaje se se mogli prijaviti svi klubovi, udruge, društva koji su uredno ispunili obveze po natječajima iz 2020. godine. Povjerenstvo za potpore udrugama pregledalo je i ocijenilo dostavljene projekte/programe i temeljem istih općinskom načelniku dostavilo prijedlog odluke o rasporedu sredstava. Po Javnom natječaju za financiranje programa i projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti, te socijalnom uključivanju i integraciji u život zajednice osjetljivih skupina Općine Stari Jankovci pristigle su četiri prijave, po kojima su dodijeljena sredstva u iznosu 157.000 kuna. Po Javnom natječaju za financiranje projekata/programa u kulturi i smanifestacije pristigle su također četiri prijave po kojima su dodijeljena sredstva u iznosu od 75.000 kuna.

Po Javnom natječaju za područje sporta u Općini Stari Jankovci pristiglo je šest prijava po kojima su dodijeljena sredstva u iznosu od 425.000 kuna.

Po Javnom natječaja za financiranje projekata/programa od interesa za opće dobro pristiglo je 20 prijava po kojima su dodijeljena sredstva u iznosu 205.000 kuna. “Epidemija koronavirusa svim provoditeljima u prethodnoj godini onemogućila je djelomičnu provedbu planiranih aktivnosti, a pojedinim prijaviteljima i u cijelosti, te su sredstva vraćena u Proračun Općine. Stoga, moram izraziti zadovoljstvo brojem prijavljenih projekata/programa za 2021. godinu i entuzijazmom, koji su unatoč svemu pokazali prijavitelji. Nadam se kako će se tijekom 2021. godine sve aktivnosti provesti sukladno planiranom, a dodijeljena sredstva u cijelosti i na zadovoljstvo provoditelja i učesnika utrošiti u cijelosti”, poručuje načelnik Dragan Sudarević.