Andrija Drežnjak, počinitelj ubojstva socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Đakovo Blaženke Poplašen te teškog ranjavanja Ivana Pavića, pravnika te ustanove, uhićen je u utorak navečer poslije 20 sati kod autoceste A5, između Đakova i Selaca Đakovačkih. Uhićen je nakon višesatnog bijega s ilegalnim oružjem, većom količinom novca i putovnicom. Te je podatke iznio na konferenciji za novinare u Đakovu obznanio Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske. Bece je novinarima rekao i kako je počinitelj doveden pritvorskom nadzorniku te da je zbog metodoloških proputa pokrenut disciplinski postupak protiv četvero policajaca, a načelnik Policijske postaje Đakovo je udaljen iz službe. Naime, kako piše Glas Slavonije, u đakovačku je policiju odmah nakon tragedije glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio stručni tim Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu zbog tvrdnji da policija nije reagirala na prijave iz Centra za socijalnu skrb prema kojima je Andrija Drežnjak promijenio ponašanje.

“Utvrđeno je da je 17. svibnja redovnom poštom policija zaprimila od Centra obavijest o učestalom dolasku štićenika koji su se ponašali verbalno agresivno i da raspolažu informacijom o nabavi vatrenog oružja. Zaključeno je da je prilikom postupanja došlo do metodoloških propusta. Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji. Pokreće se disiplinski postupak protiv četvero policijskih službenika. Načelnik je udaljen iz službe”, rekao je Bece.

U potragu za Drežnjakom u utorak su bile uključene temeljna, interventna i specijalna policija, a korišten je i dron, uhitila ga je Interventna policija pri čemu nije pružao otpor. Nakon uhićenja uslijedilo je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg se utvrđuju okolnosti događaja, kao i to kako je osumnjičeni nabavio ilegalno oružje, i kako je počinio teška kaznena djela. Stanje teško ozlijeđenog pravnika Ivana Pavića i dalje je kritično.