21 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. rujna 2022.

Potvrđeno: Dead Kennedys na svom prvom koncertu u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-m_dead-kennedys_koncert-u-zagrebu_listopad_ST

Jedan od najznačajnijih bendova punk rock scene, DEAD KENNEDYS, potvrdili su nastup u Boogaloo Clubu, 27. listopada. U pitanju je njihov prvi dolazak u Hrvatsku u 38 godina dugoj karijeri, a ovom prilikom dolaze u sklopu europske turneje kojom slave 40. obljetnicu punk rocka.

Osnovani su 1978. u San Franciscu i jedan su od najutjecajnijih punk rock bendova koji su utjecali na mnoge sastave i izvan punk rock scene. Zbog angažiranih stavova mediji su ih svojevremeno prozvali i američkim Sex Pistolsima, dok su svoje stavove potvrdili drugim singlom ‘Holiday In Cambodia’. Godine 1986. objavili su posljednji, četvrti album ‘Bedtime For Democracy’, a nakon koncerta u San Franciscu u veljači iste godine prestaju s radom i svatko od članova kreće svojim solo karijerama. Početkom 2000-ih se ponovno okupljaju i od tada konstantno sviraju turneje po cijelom svijetu.

Ulaznice po cijeni od 120 kn u pretprodaji su do 1. srpnja, dok će od 2. srpnja koštati 150 kn, a na ulazu 170 kn. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (na Muzika.hr – kupovina ulaznica, u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Originalni vokal benda, legendarni Jello Biafra u bendu je bio do 1986. godine, a prošle godine smo ga imali priliku vidjeti u Vintageu u kojemu je nastupio s pratećim bendom The Guantanamo School of Medicine. [Muzika.hr]

VIDEO: CALIFORNIA ÜBER ALLES (LIVE)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno