Toby Emmerich, predsjednik filmske kompanije Warner Bros. u službenom priopćenju javnosti najavio je rad na produkciji novog, četvrtog nastavka kultne filmske trilogije “Matrix”.

Kako je otkriveno, za režiju i scenarij novog nastavka zadužena je Lana (Larry) Wachowski, a Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirat će ulogu Nea i Trinty.

Ne možemo biti više uzbuđeni što s Lanom ponovno ulazimo u svijet “Marixa”. Lana je pravi vizionar – jedinstvena i originalna filmska stvarateljica i uistinu smo oduševljeni što je odlučila režirati i producirati novi nastavak i za isti napisati scenarij’, izjavio je Emmerich.

Novo poglavlje u svijetu “Matrixa” s produkcijom će, prema riječima holivudskih insajdera, započeti na vrhuncu 2020. godine.

Filmska kompanija Warner Bros. posljednjih nekoliko godina pokušavala je pronaći način da se vrati u svijet “Matrixa”, no zadržavanje nad proizvodnim pravima usporilo je cjelokupan projekt.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, studio je vidio priliku da pojača razvoj ideje o četvrtom nastavku filmske trilogije s Keanu Reevesom koji je ovoga ljeta dominirao kino blagajnama s filmskim projektima poput trećeg nastavka filma “John Wick” i četvrtog nastavka animiranog hita “Toy Story”.

Pojedinosti o radnji novoga nastavka još uvijek su nepoznanica kao i hoće li glumac Laurence Fishburne reprizirati ulogu Morpheusa.

Izvor: tportal