21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Povećana stopa uništavanja gradske imovine

Više od autora

- vl promo-Na skulpturi koja je postavljena u Glagoljaškoj ulici na križanju s ulicom Jurja Dalmatinca u noći s četvrtka na petak, nepoznati je počinitelj u sustav fontane usipao deterdžent. Ovim činom vandalizma na skulpturi postavljenoj prije svega tjedan dana, dolazi do oštećenja samog sustava fontane i materijala od koje je napravljena.

Djelatnici vinkovačke tvrtke Aksion d.o.o. sanirali su jutros nastalu štetu i sada je, nakon temeljitog čišćenja, ponovno u funkciji.

Apeliramo na građane da ukoliko primijete bilo kakav oblik vandalizma, prijave to Gradskoj upravi ili policiji. Uništavanjem nastaje trošak za Grad jer se opetovano moramo vraćati na početak, umjesto da radimo na postavljanju komunalne opreme po cijelome Gradu“, izjavila je Ivana Bertić, samostalna upravna referentica za održavanje i nadzor.

U zadnje vrijeme bilježi se povećana stopa uništavanja gradske imovine, a to se odnosi na klupe, koševe za otpatke, prometne znakove, zelene površine…

Samo za vrijeme Svjetskog prvenstva, napominju iz Grada, iščupano je 15 prometnih znakova i 24 žardinjere s cvijećem. Također, dvije novopostavljene žardinjere uništene su tijekom nedavnog koncerta Petra Graše.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno