6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Povijesni dan hrvatskog skijanja

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ovogodišnja sljemenska utrka ostat će zapamćena po tome što su četvorica hrvatskih skijaša osvojila bodove u jednom skijaškoj utrci.

Nakon prve vožnje Hrvatska je imala četvoricu skijaša u drugoj vožnji, a neki od njih plasirali su se u drugu vožnju s izrazito visokim startnim brojevima.

Foto: Hrvatski skijaški timovi

Oboreno je nekoliko rekorda; čak trojica skijaša ušlo je u Top 15 što je najbolji rezultat u povijesti hrvatskog skijanja. Fenomenalni Filip Zupčić osvojio je odlično 5. mjesto (10. u prvoj vožnji) i tako došao do svog najboljeg rezultata u karijeri. Još jedna predivnu priču ispisao je Matej Vidović koji je nedavno kao višak morao napustiti Hrvatsku reprezentaciju i tako ostao osuđen na samostalno financiranje svojih utrka što je iznimno teško u današnjim vremenima. Vidović je zauzeo 12. mjesto, a u među 15 najboljih „ugurao“ se još i Samuel Kolega koji je osvojio 15. mjesto. Istok Rodeš malo je pokvario svoj nastup iz prve vožnje kad je bio 18. i završio na 23. mjestu i time došao do prvih bodova u Svjetskom kupu nakon godinu dana.

Pobjedu, na teškoj stazi na kraju je odnio Nijemac Linus Strasser koji je bio brži od Austrijanca Manuela Fellera 0.10 stotinki, dok je treće mjesto pripalo također Austrijancu Marcu Schwarzu koji je za pobjednikom zaostao 0.16 stotinki.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno