2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Povodom Dana policije, Policijsku postaju Vukovar posjetili učenici 1. i 2. razreda i predškolci

Više od autora

- vl promo-

Povodom obilježavanja Dana policije, tijekom tri dana, od 27. do 29. rujna 2023. godine Policijsku postaju Vukovaru posjetili su učenici prvih i drugih razreda iz osnovnih škola Blage Zadre i Antuna Bauera u Vukovaru, kao i predškolska djeca iz dječjeg vrtića Sajmište Vukovar.

Djeca su se upoznala s poslovima policije, prostorijama koje policijski službenici koriste u radu i službenim vozilima. Naravno, najviše su ih oduševili policijski pas Asi i službeni motor na kojem su svi sjedili.FOTO: Policijska uprava Vukovarsko-srijemske

Osim zabavnog druženja s policijskim službenicima, djeca su obnovila svoja znanja o sigurnom sudjelovanju u prometu, o osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, kao i o postupanju prilikom pronalaska nepoznatih predmeta i naučili još mnogo toga, a najvažnije je da se „plavcima“ uvijek mogu obratiti ukoliko im je potrebna pomoć.

FOTO: Policijska uprava Vukovarsko-srijemske

Mališani su pokazali veliki interes i oduševljenje te postavljali pitanja što je pokazatelj da su ovakva druženja itekako važna u izgradnji i stvaranju povjerenja između djece i policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno