30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Povratak detektiva Franka Bullita u kino dvorane

Više od autora

- vl promo-
Iako je legendarni Steve McQueen preminuo prije više od 40 godina, jedan od njegovih likova bi uskoro mogao biti ponovno oživljen. Iz Hollywooda stiže vijest kako će Steven Spielberg raditi na novom trileru posvećenom poručniku Franku Bullitu, mitskom McQueenovom liku iz filma “Bullit”.

Vijest su prenijeli novinari Deadlinea čiji izvori navode da Spielberg ne sprema i remake kultnog filma, već poseban film u kojem bi središnju ulogu imati detektiv iz San Franciska, kojeg je originalno 1968. utjelovio McQueen. Deadlinea tvrdi da je slavni redatelj osigurao prava na Bullitov lik od McQueenove obitelji. Pojedinosti o realizaciji filma trenutno još uvijek nema, kao ni naznake kada bi ovaj spin-off trebao stići u kino dvorane.

Izvorni film je ostvarenje Petera Yatesa, neo-noir smješten na strmim ulicama San Franciscka na kojima je McQueen ostavio jednu od svojih ultimativnih izvedbi – naravno uz zvuk motora i škripu guma. Priča “Bullita” je pratila prekaljenog policajca koji istražuje smrt mafijaškog pokajnika, a kako bi razotkrio veliku prevaru na djelu. “Bullit” je obvezno gradivo svim ljubiteljima žanra, a film je pored kultnog statusa osigurao i niz prestižnih nagrada.

S time na umu, Steven Spielberg projektu će pristupiti novom filmu s ljestvicom podignutom vrlo visoko.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno