17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Povratak – Jasminina najbolja životna odluka

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U poslovnom svijetu izazovi su neizbježni, ali ono što čini istinski inspirativne priče su ljudi koji su se vratili u Hrvatsku i pokrenuli vlastite biznise. Takav je slučaj sa  Jasminom Živković koja se nakon sedam godina provedenih u Njemačkoj vratila u svoju Hrvatsku i otvorila vlastiti obrt, autopraonicu Novi sjaj u Vinkovcima. Koristila je sredstva HZZ-a za pokretanje posla čime je kupila radne strojeve i krenula u poslovne pobjede.

„Posao mi se vrti oko pranja automobila i tepiha, a radim već godinu i pol te imam jednog do dva djelatnika, ovisno o količini posla”, rekla nam je Jasmina i poručuje kako je zasad itekako zadovoljna što se poslovnog puta tiče. Kaže kako je vani, bespredmetno, financijski puno lakše i jednostavnije je doći do nekih stvari, ali to je samo novac, sve ostalo u inozemstvu je u debelom deficitu.

„Nakon sedam godina provedenih u Njemačkoj odlučila sam kako bi se htjela vratiti u svoju Domovinu, među svoju obitelj i prijatelje. Bilo kakav novac ne može nadomjestiti to da ti djeca odrastaju bez baka, djedova i kompletne obitelji, bratića, sestrični, tetki i svih ostalih. Čovjek, kad je vani, propusti to zajedničko vrijeme i propusti trenutke koje više, nažalost, ne možeš vratiti”, ističe Jasmina čija je odluka, kaže, potpuno ispravna i nimalo se ne kaje što se vratila u svoju zemlju i rodni grad.

Danas, kada sagleda stvari iz druge perspektive, Jasmina Živković više nikad ne bi prešla granicu.„Kući je ipak najljepše. Čovjek je okružen svojim ljudima, u svojoj državi i nema ništa ljepše kad djeca odrastaju u svojoj Domovini”, dodaje naša sugovornica.

Svojim povratkom Jasmina Živković može biti primjer ostalima koji se dvoume i razmišljaju o povratku u Hrvatsku. No, za to treba poprilično hrabrosti jer to nisu jednostavne odluke.

„Treba se tu puno stvari posložiti. Ako postoji i najmanja mogućnost, ja bih svakom savjetovala da se, nakon nekog vremena kad riješi ono zbog čega je netko otišao van, pokušaju vratiti u Hrvatsku jer sigurno neće požaliti”, zaključila je Jasmina Živković koja je povratkom dobila priliku za novi početak i ostvarenje svojih snova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno