Koprivničko-varaždinski punk rock sastav Overflow se nakon šest godina diskografske pauze i eksperimenta na hrvatskom jeziku albumom “Miškina” (2013.) vraćaju korijenima.
U prepunom su zagrebačkom klubu Vinyl 04.11. pretpremijerno najavili diskografski i koncertni povratak trilogijom videospotova/singlova “From My Lips” – “Dim” – “Words”  i predstavili novog člana benda, gitarista Vedrana Dautanca. Također su iznijeli planove za sljedeću godinu kada slave 30 godina postojanja i kreću na veliku regionalnu koncertnu turneju.
Pjesme je producirao bivši basist benda Konrad Mulvaj uz koprodukciju Edija Cukerića, a masterirali su Jura Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas).
Prema ideji/koncepciji trilogije Anđela Jurkasa, videospotove je režirao i montirao mladi redatelj Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Nove pjesme su na pretpremijernom preslušavanju oduševile brojne kolege i glazbene kritičare:
Vedran Harča (Lider, RTL): „Novi Overflow je sve ono što bi punk 2019. godine trebao biti – sjajno odsviran i produciran, otvoren za eksperimente i spreman u vlastiti zvuk ugraditi najzanimljivija strujanja modernog rock’n’rolla. Nakon što su na prošlom albumu u bijesnog sociopunkera pretvorili pokojnog pjesnika Mihovila Pavleka Miškinu, trideseti rođendan benda po svemu sudeći će proslaviti jednim od najboljih, ako ne i najboljim izdanjem karijere.”
Ines Madunić (100posto): “Brzo, snažno, melodično i zabavno. Definicija pop punka s kojim smo odrasli, istovremeno radio i pogo friendly. Vuče na ono vrijeme kad nismo znali protiv čega se bunimo. Danas, dakako, znamo, a imamo i domaći bend koji slušamo bez nostalgije. I slušamo ga glasno.”
Maja Trstenjak (Sound Report): “Dorothy je mrtva? Nije, samo je odrasla. Sad je to žena, mudrija, staloženija, koja je zadržala buntovništvo svojih prljavih, sirovih punkerskih riffova. Prigrlila je principe modernog rocka, zrelijeg zvuka, jednako žestokog, no ipak nešto drugačijeg. Overflow je ponovno na sceni.”
Hrvoje Horvat (Večernji list): “Otkad su svi u pulskoj Areni svršavali na koncertima Foo Fightersa, mogu se prisjetiti da smo i mi svoje adute imali s Overflow, od 1990. do 2013. godine. Tri masivne, odlične nove pjesme reaktiviranih Overflow daju priliku za iskupljenje medijima i domaćoj masovnoj publici.”
Marko Podrug (RDD): “Manje jurnjave, više protočnosti. Manje divljanja, više melodičnosti. Manje bpm-a, više lucidnosti. Manje ‘Dorothy“, više ‘Wasted’. Zrelost? Ne, božesačuvaj, samo ne zrelost! Overflow u 2019. srećom nisu postali zreliji, postali su samo bolji.”
Dijana Čelić (Dop Magazin): “Novi Overflow je domaći odgovor na Green Day. Punk u mijenjanju, a Dorothy je preimenovana u Larisu i prebačena u novo stoljeće.”
Vlado Simcich (Turisti, ex Laufer): “Oni su upravo sinonim za divljenje! Pjesme su im jasne i nimalo nalik impresionističkoj slici, konkretne su i čvrste, trepere u mraku domaće produkcije…”
Zoran Subašić (Hladno pivo): “Bit će to izgleda svjetska ploča… na prvu je zapala From My Lips, onak staračko-punkerski…”

O novim pjesmama članovi benda kažu:
“Ove pjesme su reakcija na frustracije koje nisu osobne, zbog kojih nećeš vrištati na prvu, ali će te ozbiljno uznemiriti ako ti nije svejedno. One su provokacija. Stimulacija tvog srca, mozga i duha. Ne nude odgovore, postavljaju pitanja. Nudimo izazov.
Kad slušaš zapitaj se:
Dim
Koja je tvoja najveća katastrofa? Kolika je tvoja odgovornost?
Da civilizacija danas propadne, što bi ti najviše nedostajalo? A što ti uopće ne bi nedostajalo?
Words
Koliko se svijet promijenio otkad znaš za sebe?
Mijenjaš li ti svijet nabolje? Što je „bolje“?
Koristiš li mozak kad te ispuni buka informacija? Zaista? Kritički?
A što je to “zdrav razum”?
From My Lips
Što je za tebe ljubav? Može li ljubav imati happy end?
Koga ti najviše voliš? Kako to pokazuješ?“

Početkom prosinca Overflow pripremaju pretpremijerno veliko i ekskluzivno koncertno iznenađenje. Stay tuned!