27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Povratak u školu (Back To School, 1986.)

Više od autora

- vl promo-

fcf_povratak-u-skolu_back-to-school_1986_posterJedan od najpoznatijih i najuspješnijih filmova poznatog američkog komičara Rodneya Dangerfielda. Jedna od zanimljivosti vezanih za ovaj film je da je Jim Carrey trebao glumiti ludog profesora, ali je zbog svoje mladosti bio odbijen. Chuck Russel, producent filma ‘Back To School’, kasnije je angažirao Jima u svojoj hit komediji ‘Maska’.

Dobrodušni ali neobrazovani bogataš, Thornton Melon (Rodney Dangerfield), razočaran je u svog sina, Jasona (Keith Gordon), koji razmišlja o ispisivanju iz koledža. Thorton i dalje žali što on nije uspio upisati koledž i sa tugom se sjeća rečenice svoga oca ‘Čovjek bez obrazovanja nema ništa’. Kako bi pokazao svome sinu što sve propušta, Thornton se odluči upisati na njegov koledž.

Simpatični i ludo bogati Thornton pravi je hit na koledžu, priređuje najluđe zabave i brzo postaje prijatelj sa svima. Jedini problem mu je ravnatelj škole Dr. Phillip Barbay (Paxton Whitehead), koji ne može smisliti svoga najnovijeg učenika …

Film je režirao Alan Metter a osim spomenutig Dangerfielda i Gordona u filmu glume još i Sally Kellerman, BUrt Young i mlađahni Robert Downey Jr.

KINO NAJAVA: POVRATAK U ŠKOLU [1986]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno