Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da je jučer izbio požar na drvenoj konstrukciji sušione za meso u dvorištu obiteljske kuće u Vinkovcima, u ulici V. Gortana. Požar su ugasili vatrogasci JVP Vinkovci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Očevidom je utvrđeno kako je požar nastao kada je 70-godišnji vlasnik u sušioni spaljivao drveni otpad u peći na kruto gorivo, a uzrok požara je prenošenje topline s peći na drvenu konstrukciju sušione. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Tijekom protekle noći izbio je i požar na sjenu, na polju u blizini Čakovaca, u vlasništvu 25-godišnjaka iz Vukovara. Požar su ugasili vatrogasci DVD Tompojevci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Iz policije nadalje izvješćuju da je prilikom legitimiranja u ulici Frana Kršinića, u Vinkovcima, jučer oko 14 sati, 18-godišnjak iz Vinkovaca dragovoljno policijskim službenicima predao pet pvc paketića u kojima se nalazila opojna droga tipa marihuana. Ukupna težina izuzete droge iznosi oko 8,5 g.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 18-godišnjak je uhićen i, uz kaznenu prijavu, predan u pritvorsku jedinicu policije. Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je i 10 prometnih nesreća, u kojima je nastupila samo materijalna šteta.