18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Poziv proizvođačima zimnice i autohtonih proizvoda

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb i ove godine organizirat će manifestaciju Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koja će biti održana na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, od 16. do 18. listopada.
“Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje kao izlagač na ovogodišnjem 6. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda”, poručuju organizatori koji izlagačima izlagačima osiguravaju besplatno sudjelovanje na manifestaciji.

Prijave će biti moguće na mrežnoj stranici zimnica.mps.hr od 21. rujna 2020. godine u 12:00 sati do popunjenosti predviđenih mjesta. Prednost pri odabiru imat će prijavitelji koji su ranije podnijeli prijavu.

S obzirom na veliki interes potencijalnih izlagača, ograničeni broj mjesta i uzevši u obzir karakter i temu Sajma, ističu organizatori, prihvatljivi izlagači odnosno proizvodi su oni isključivo tradicionalne zimnice kao i hrvatski autohtoni proizvodi odnosno proizvodi čiji nazivi su zaštićeni ili su u postupku zaštite kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti.

Proizvodi zimnice su prerađevine od voća i povrća, orašasti plodovi te bučino ulje.

Na popisu autohtonih proizvoda navedeno je 55 proizvoda, a među njima je i šest s područja Slavonije i Baranje: Slavonski med (ZOI), Baranjski kulen (ZOZP), Slavonski kulen / Slavonski kulin (ZOZP), Slavonska kobasica (ZOZP), Meso crne slavonske svinje (ZOI) te Čepinski kupus.

Kriteriji odabira dostupni ovdje.
Organizatori napominju da su moguće izmjene vezano uz razvoj epidemiološke situacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno