24 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Poziv srednjoškolcima: Natječaj za kratku priču o Domovinskom ratu

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a Javni poziv otvoren je od 2. veljače do 4. ožujka 2021.
Kako bi udovoljila uvjetima natječaja, kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva, navodi se, je očuvanje je sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024., Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Ministarstva, u dijelu Aktualni javni pozivi. Pitanja vezana za javni poziv mogu se postavljati u roku 10 dana od dana objave Javnog poziva na e-adresi: prica@branitelji.hr .
Odgovori na pitanja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva u roku sedam dana od završetka roka za postavljanje pitanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno