Župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, objavio je Javni poziv redovnim studentima s područja Vukovarsko-srijemske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza vlakom u 2020. godini. Javni poziv otvoren je od 14. siječnja do utroška novčanih sredstava.

Pravo na prijavu ostvaruju redovni studenti s područja Vukovarsko-srijemske županije i to redovni studenti preddiplomskog sveučilišnog studija, stručnog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija, diplomskog sveučilišnog studija, specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili studenti s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije.

Pravo na prijevoz mogu ostvariti i redovni studenti koji studiraju u drugim mjestima. Student koji studira u Zagrebu ostvaruje pravo na besplatnu povratnu kartu jednom mjesečno, onaj koji studira u Osijeku ostvaruje pravo na četiri vožnje u jednome smjeru mjesečno, a redovni student koji studira u Slavonskom Brodu ostvaruje pravo na četiri vožnje u jednome smjeru mjesečno. Redovni student koji studira na području Vukovarsko-srijemske županije ostvaruje pravo na besplatnu mjesečnu kartu, a redovni student koji studira u drugim gradovima Republike Hrvatske ostvaruje pravo na besplatnu povratnu kartu jednom mjesečno od mjesta prebivališta do mjesta studiranja.

Kako bi ostvarili pravo na prijevoz, studenti bi trebali dostaviti prijavnicu, potvrdu o redovnom studiranju te presliku osobne iskaznice.

Sve informacije i detalje prijave možete pronaći ovdje.