Pozivamo Vas da se uključite u donacijsku kampanju prikupljanja knjiga dječje književnosti i knjiga prilagođenih osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja potpisalo je s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, kao Posredničkim tijelom razine 1, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Pjesma za sve mlade!” – UP.02.1.1.02-0010. Projekt je ugovoren unutar natječaja Umjetnost i kultura za mlade UP.02.1.1.02, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

Projekt se provodi u okviru Europskog socijalnog fonda, a traje do kolovoza 2019. godine. Vrijednost projekta je 484.461,99 HRK. U cilju razvijanja čitalačkih navika, sposobnosti razumijevanja, prosuđivanja i vrednovanja književnih djela te unaprjeđenja usmenog i pismenog izražavanja unutar projektnog elementa “Uključivanje mladih u nepovoljnom položaju u aktivnosti KNJIŽEVNE UMJETNOSTI” uspostavljena je mala knjižnica projekta.

Kako bi obogatili njihovu knjižnicu projekta, ovim putem pozivamo sve građane grada Županje te ostale zainteresirane na uključivanje u donacijsku kampanju prikupljanja knjiga.

Knjige građani mogu donijeti u:
Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem, na adresu Braće Radić 101, Županja, svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Uključite se u kampanju, donirajte knjige koje Vam ne trebaju te na taj način sudjelujte u promicanju književno – literarne umjetnosti i kulture mladih, posebice mladih u nepovoljnom položaju.