Kontaktirajte nas

Aktualno

Poziv za iskazivanje interesa za najam prostora 54. Vinkovačkih jeseni

Objavljeno

-

Pozivaju se sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, registrirane za obavljanje djelatnosti da do 01. srpnja 2019. godine podnesu zahtjev za najam prostora za pružanje ugostiteljskih usluga i najam drvenih kućica i štandova za prigodnu prodaju od 13. do 22. rujna na manifestaciji Vinkovačke jeseni.

Za najam su na raspolaganju:

1.) Šator ( cca 1500 m2) – Trg Vinkovačkih jeseni – najam šatora za ugostiteljske usluge

Početna minimalna cijena za najam šatora iznosi 30.000,00 kn + PDV.  Ukoliko se javi više ponuditelja prihvatit će se ponuda sa najvišom cijenom. Odabrani ponuditelj dužan je nakon odabira uplatiti kompletnu cijenu najma kako bi rezervirao prostor.

Uvjet organizatora je prodaja pića koja je organizator dogovorio te kvaliteta i sposobnost za provođenje ponuđene usluge.

2.) Restoranski prostor Trg dr. Franje Tuđmana (Parkiralište Hotela Slavonija)

Početna cijena zakupa prostora za restoran je 40.000,00 kn + PDV. Ukoliko se javi više ponuditelja prihvatit će se ponuda sa najvišom cijenom. Odabrani ponuditelj dužan je nakon odabira uplatiti kompletnu cijenu najma kako bi rezervirao prostor.

Uvjet organizatora je prodaja pića koja je organizator dogovorio te kvaliteta i sposobnost za provođenje ponuđene usluge.

3.) Štandovi i drugi objektiTrg dr. Franje Tuđmana (Parkiralište Hotela Slavonija) –

Pod štandovima i drugim objektima se u smislu ovih uvjeta podrazumijevaju

 • 31 štand,  cijena najma 1.000,00 kn + PDV
 • 10 drvenih kućica 2x2m, cijena najma 2.500,00 kn + PDV (osim za ugostiteljstvo i prehranu za što je cijena 5.000,00 + PDV)
 • 10 velikih drvenih kućica 3×3 m (cca 160×280 cm unutarnji prostor), cijena najma 5.000,00 kn + PDV, za Fast food cijena je 10.000,00 kn + PDV
  U kućicama za ugostiteljstvo se primjenjuje načelo ekskluzive.

Na štandovima isključivo smiju izlagati izlagači koji prodaju rukotvorine, razni OPG, te ostala prigodna prodaja. Na štandu se ne smije prodavati hrana po principu naplate konzumacije hrane. Takve djelatnosti se obavljaju isključivo u kućicama.

Cijene najma restoranskog prostora, štandova i drugih objekata odnose se za cijelo vrijeme trajanja manifestacije 54. Vinkovačkih jeseni, tj od 13.- 22. rujna 2019. godine.

Kućice i štandovi imaju osiguran osnovni priključak struje i to od 5kW za restorane, te po 500W za štandove i kućice, a naknada za korištenje električne energije iznosi 50 kuna po štandu, odnosno 100 kuna po kućici za svih 10 dana manifestacije.

U cijenu najma za restorane uključen je i osnovni priključak na vodovodnu mrežu.

Iskazivanje interesa obavlja se pisanim putem i mora sadržavati detaljan opis proizvoda i usluga koje će se nuditi, oznaku (broj) prostora za koji se prijavljuje.

Pisani iskaz (POPUNJENI OBRAZAC) dostaviti na adresu

NOVOSTI D.O.O.

JURJA DALMATINCA 29,

32100 Vinkovci

ili putem e-mail adrese:

prodaja@novosti.hr

Odluku o najpovoljnijim ponudama donijet će povjerenstvo. Povjerenstvo će pri odlučivanju dati prednost ponuditeljima prema redoslijedu pristiglih ponuda.

S najpovoljnijim ponuditeljima zaključit će se pisani ugovor o međusobnim pravima i obvezama. Više informacija i uvjete najma potražite na www.vinkovackejeseni.hr. Možete nas i kontaktirati na prodaja@novosti.hr ili na 099 447 88 17 .

POSEBNE NAPOMENE:

 • Najmoprimci su dužni strogo se pridržavati radnog vremena manifestacije, tj. Slavonskog sokaka, te su dužni svoje objekte držati otvorenima za posjetitelje zavisno o djelatnosti.
 • Štandovi: radnim danom od 16h do 23h, vikendom od 10h do 24h.
 • Restorani i kućice: radnim danom od 16h do 23h, vikendom od 10h do 01h, odnosno sukladno Odluci o produljenom djelatnom vremenu.
 • Najmodavac može naknadnom odlukom ili u dogovoru sa pojedinim Najmoprimcem utvrditi radno vrijeme drugačije od onoga kako je opisano u prethodnom tekstu. Nepridržavanje pravila o poštivanju radnog vremena smatra se kršenjem odredbi ugovora o najmu.
 • Najmodavac je obavezan osigurati zaštitarsku službu koja će održavati red na cijelom prostoru manifestacije.
 • U okviru održavanja reda i čistoće svi Najmoprimci su dužni održavati čistim prostor ispred svog iznajmljenog prostora te obavezno imati kante za smeće pokraj svojih objekata, te to isto smeće odlagati u kontejner kojeg je Najmodavac dužan pribaviti i brinuti se o njegovom pražnjenju. Ukoliko se Najmoprimci ne budu pridržavali pravila o redu i čistoći, to će se smatrati kršenjem ugovora o najmu.
 • Sva vozila dostave mogu ući u prostor manifestacije do 16h radnim danom, te do 10h vikendom.

Nakon tog vremena ulaz za dostavna vozila je zabranjen.

Aktualno

Policija obavila očevid jutrošnje nesreće na istočnoj obilaznici

Objavljeno

-

Napisao/la

    576 pregleda

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 46-godišnjak iz Novih Jankovaca, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, vozilom skrenuo ulijevo i kretao se suprotnim prometnim trakom istočne vinkovačke obilaznice u trenutku kada mu je u susret došao teretni automobil našičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak s područja Općine Koška, prevozeći u tovarnom sanduku rasipni materijal.

Nakon sudara na središnjem dijelu prometne trake kojom se kretao teretni automobil, osobni automobil je odbačen u odbojnu ogradu te ponovno udara bočnim dijelom u teretni automobil, čiji je vozač, pokušavajući izbjeći osobni automobil, naglo skrenuo ulijevo, nakon čega također udara u odbojnu ogradu koju probija te slijeće na kosu zemljanu površinu gdje se okrenuo na lijevu bočnu stranu, uslijed čega se istresao rasipni materijal koji je prevozio.

Vozač osobnog automobila je na mjestu smrtno stradao, a vozaču teretnog automobila su u OŽB Vinkovci konstatirane lakše tjelesne ozljede.

U OŽB Vinkovci će se nad tijelom smrtno stradalog obaviti obdukcija, a vozaču teretnog automobila su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu.

O prometnoj nesreći policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti posebno izvješće.

Za vrijeme očevida, od 8 do 13 sati, promet je na toj dionici zaobilaznice bio zatvoren te se odvijao zaobilaznim smjerovima.

Nastavi čitati

Aktualno

Hrvatska izgubila protiv fenomenalne Crne Gore

Objavljeno

-

Napisao/la

    89 pregleda
FOTO: Sanjin Strukić

Kauboji su porazom otvorili drugi krug Europskog prvenstva, bolji su bili Crnogorci koji su slavili s rezultatom 32:26.

Hrvatska nije izgledala nimalo dobro u ovom ogledu, a ključnu ulogu su imali vratari. Nebojša Simić imao je briljantan dan u kojemu je zaključao svoja vrata. Simić je upisao četrnaest obrana, dok su hrvatski vratari zajedno skupili njih deset. Rukometaši Crne Gore od samog starta su preuzeli konce igre i njihova pobjeda nije bila upitan niti u jednom trenutku. Franko Vujević bio je nezaustavljiv i za njegove udarce izvana nije bilo rješenja u brani. Kauboji su konstanto lovili zaostatak kojeg na kraju nisu dohvatili te su ostali poraženi sa šest razlike. Jako loša partija Hrvatske koja će se morati vaditi u iduća tri susreta. Sada slijedi sraz protiv prvog favorita prvenstva, Danaca, a ogled je zakazan za subotu u 20:30.

Nakon utakmice protiv Danske, Hrvatska će snage odmjeriti protiv Islanda i Nizozemske, a poraz protiv Danaca značit će oproštaj od Europskog prvenstva.

Nastavi čitati

Aktualno

Kune za eure moći ćemo promijeniti u Fini, bankama te Hrvatskoj pošti

Objavljeno

-

Napisao/la

    160 pregleda

Premijer Andrej Plenković i guverner HNB-a Boris Vujčić obratili su se javnosti na sjednici Vijeća za uvođenje eura kao službene valute na kojoj je predsjednik Vlade rekao kako uvođenje eura ima puno prednosti za građane.

„Nestat će valutni rizik. Euro će donijeti velik poticaj međunarodnoj razmjeni dobara i usluga”, izjavio je Plenković te dodao kako depoziti u eurima čine 76% ukupnih oročenih i štednih depozita u bankama te da 50,3 posto ukupnih plasmana banaka čine plasmani u eurima.

„Namjera je da se u početku cijene izražavaju dvojno, u kunama i eurima. Cijelu 2023. će, nakon uvođenja eura, biti istaknute i u kunama. Dakle prvo ćemo plaćati u kunama i vidjeti i cijene u eurima, a potom ćemo plaćati u eurima, ali ćemo imati i cijene u kunama”, naveo je premijer te napomenuo kako je najvažnija zaštita potrošača.

Guverner naglašava kako je u zakonu najvažnije načelo prema kojem postojeći ugovori u kojem se navodi pozivanje na kunu vrijede i dalje.

„Što se tiče depozita i kredita građani se ne trebaju brinuti, preračunavanje u euro će se obaviti automatski na dan uvođenja eura po fiksnom tečaju konverzije i bez troška. Ugovori o svim kreditima i depozitima će nastaviti vrijediti”, istaknuo je Vujčić.

Čelni čovjek HNB-a navodi kako potrošač ne može biti u lošijem položaju nego što je bio prije te ako i bude razlike u drugoj decimali, onda ide na trošak banci.

„Kod zamjene gotovog novca, u ovom trenutku je oko 36 milijardi kuna u opticaju, bilo bi dobro da se tijekom ove godine što više tog novca položi u banke kako bi se logistički olakšala sama konverzija. Oni koji to ne uspiju učiniti, imat će šansu i nakon toga, godinu dana u Fini, bankama i Hrvatskoj pošti, a nakon toga novčanice zauvijek u HNB-u, a kovanice naredne tri godine”, poručio je Boris Vujčić.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Vijestiprije 11 sati

Nocebo efekt – neželjena reakcija nakon cijepljenja protiv koronavirusa

Prema novoj studiji koja je obuhvatila preko 45.000 pacijenata, većina neželjenih reakcija koje su ljudi iskusili nakon cijepljenja protiv covida-19...

Aktualnoprije 12 sati

Policija obavila očevid jutrošnje nesreće na istočnoj obilaznici

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 46-godišnjak iz Novih Jankovaca, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, vozilom skrenuo ulijevo...

Aktualnoprije 12 sati

Hrvatska izgubila protiv fenomenalne Crne Gore

Kauboji su porazom otvorili drugi krug Europskog prvenstva, bolji su bili Crnogorci koji su slavili s rezultatom 32:26. Hrvatska nije...

Vijestiprije 13 sati

Uskoro stiže jeftinija verzija lijeka protiv covida: Umjesto 700 koštat će 20 dolara

UN-ova agencija za patente sklopila je sporazume s gotovo 30 farmaceutskih tvrtki o proizvodnji generičkih verzija lijeka molnupiravir protiv covida-19 kompanije Merck, za...

Aktualnoprije 14 sati

Kune za eure moći ćemo promijeniti u Fini, bankama te Hrvatskoj pošti

Premijer Andrej Plenković i guverner HNB-a Boris Vujčić obratili su se javnosti na sjednici Vijeća za uvođenje eura kao službene...

Aktualnoprije 15 sati

Beroš: Zbog niske procijepljenosti u Hrvatskoj zasad nema ukidanja mjera

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je danas da Hrvatska, zbog niske procijepljenosti stanovništva, zasad ne može razmatrati ukidanje niza epidemioloških...

koronavirusprije 16 sati

U Hrvatskoj ukupno 17.489 novozaraženih koronavirusom, potvrđenih BAT-om i PCR-om

U Hrvatskoj je danas s 11.343 pozitivnih slučajeva na PCR testiranju i 6146 na brzom antigenskom testiranju (BAT) drugi dan...

Aktualnoprije 16 sati

Nebeskoplavi otputovali u Medulin na drugu fazu priprema

Cibalia je danas krenula put Medulina gdje će odraditi drugi dio priprema koji će trajati do 29. siječnja. Ukupno dvadeset...

Najčitanije