Poznat početak natjecanja mladeži

0
450

Na nedavno održanom plenumu klubova II. HMNL, između ostaloga bilo je govora o natjecanju mladeži, a osam predstavnika klubova dogovorili su početak i sustav natjecanja za kadete i juniore.

Juniori s play off-om

U kategoriji juniora, prijavljeno je čak 13 ekipa što svakoj ekipi donosi 12 utakmica u prvenstvu. Jedna od novina je uvođenje play off sustava. Tako će četiri najbolje ekipe nakon 13 kola, igrati play off za prolazak na državnu završnicu. Play off sustav se igra na jednu utakmicu i u polufinalu i u finalu. Uvođenjem takvog sustava, juniorsko natjecanje će krenuti već 30.11., što je najraniji početak dosad. Izvrsna je ovo odluka za sve juniore koji, poput naših, treniraju čitavo vrijeme, a ne samo u vrijeme natjecanja.

Kadeti jednokružno

Kako se za juniore uspjelo izboriti za kvalitetnije natjecanje, tako nažalost nije bilo za kadete. Devet kadetskih ekipa će nastupati u ovosezonskom prvenstvu, a sustav je ostao isti kao i dosad. Jednokružno prvenstvo bez play off-a. Tako će kadetsko prvenstvo početi puno kasnije, tek 11.01.2020. S obzirom na osam kola, ekipa koja planira put državne završnice, neće imati pravo na kiks. Srećom po nas, tu je Croatia Futsal Masters U17, pa će tako prije početka prvenstva, naši kadeti odigrati još jedan CFMU17 kao uvertiru za prvenstvo.

Državna završnica u travnju

Dvije najbolje ekipe iz svake kategorije, nastaviti će svoj put na državnoj završnici prvenstva Hrvatske koje na rasporedu u travnju iduće godine. Juniori će igrati od 14.04. do 16.04.2020., a kadeti od 17.04. do 19.04.2020. Domaćin završnice još nije poznat.

Juniori domaćini, a kadeti gosti prvo kolo

Prvo kolo juniora momčadi Aurelie Futsal donosi i prvu domaću utakmicu. U goste im dolazi MNK NG Unitas. Kadeti, upravo suprotno, prvo kolo otvaraju u gostima, točnije u Županji. Domaćin te utakmice je Futsal Sveti Patrik.