2 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Poznata je satnica ovogodišnjeg Zagreb Callinga

Više od autora

- vl promo-

M - Zagreb Calling - Poznata satnica - ST

Dvanaest dana uoči novog izdanja Zagreb Calling festivala poznata je službena satnice obje večeri na Šalati.

U srijedu, 22. lipnja vrata stadiona Šalata otvorit će se 19:00. Program će svojim nastupom od 19:15 otvoriti NATALI DIZDAR. Druga se na scenu, u 20:30, penje grupa JINX, dok je nastup headlinera, britanskih soul pop legendi SIMPLY RED planiran točno u 22:00.

U četvrtak je planiran istovjetan terminski raspored izvođača. Vrata stadiona otvorit će se u 19:00. Prvi nastupaju QUASARR u 19:15, ELEMENTAL su na rasporedu od 20:30, a nova velika otočka zvijezda JOHN NEWMAN sa svojim će sastavom izaći na stage u 22:00.

Zagreb Calling festival vraća se u 2016. još veći i jači. Najomiljeniji zagrebački otvoreni koncertni prostor – ŠRC Šalata – dodat će popisu svojih uglednih gostiju (Slash, Massive Attack, Manu Chao, Billy Idol, Faithless…) nekoliko ogromnih imena svjetske i regionalne glazbene scene, od kojih će neki po prvi put nastupiti u Zagrebu.

Simply Red dosad su Hrvatsku posjećivali dva puta (oba puta su bili u Puli), a ovo im je prvi dolazak u Zagreb. Na pitanje što spremaju Mick Hucknall je odgovorio: ‘Svirat ćemo širok raspon pjesama iz kompletne karijere. Volimo zabavljati i ljudi sigurno neće biti razočarani!’. Na Šalati će popularni Britanci odsvirati pun koncertni set (ne skraćeni festivalski) i već letimičan pogled na aktualne popise izvođenih pjesama otkriva samo najveće hitove iz njihove prebogate karijere: ‘Say You Love Me’, ‘Stars’, ‘Money’s Too Tight (To Mention)’, ‘Fairground’, ‘Something’s Got Me Started’, ‘If You Don’t Know Me By Now’…

I headliner drugog dana, nova soul zvijezda, John Newman izvest će, tijekom svoj punog koncertnog nastupe, najpoznatije pjesme, kako sa svojih albuma tako i one u kojima vokalom gostovao drugim glazbenicima: ‘Blame’, ‘Not Giving In’, ‘Love Me Again’, ‘Cheating’, ‘Tiring Game’ i mnoge druge.


SIMPLY RED: IF YOU DON’T KNOW ME BY NOW (SPOT)

JOHN NEWMAN: COME AND GET IT (SPOT)

ELEMENTAL: SVE JE MOJE TUĐE (SPOT)

JINX: NA ZAPADU (SPOT)

QUASARR: INDIGO (SPOT)

NATALI DIZDAR: NE RECI ZAUVIJEK (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno