Većinom glasova Gradsko vijeće Grada Vinkovaca danas je usvojilo odluku o izvršenju proračuna Grada Vinkovaca za 2019. godinu u iznosu od 161 milijun kuna, te odluku o drugom rebalansu proračuna za 2020. godinu koji je obilježila preraspodjela sredstava, a proračunska masa povećana je tek za nekih 60 tisuća kuna i sada iznosi 289 milijuna i 680 tisuća kuna.
“Kada govorimo o prošlogodišnjem proračunu mislim da se po svim radovima u gradu vidi da je bila odlična situacija i da smo uspjeli ostvariti maksimum, ali isto tako i ovaj rebalans proračuna za 2020. godinu pokazuje da smo za sada nekako uspjeli prevladati i ovaj COVID i da ćemo to sve skupa proći na jedan način koji neće biti tako zabrinjavajući. Naravno, moramo štedjeti i učiniti da usmjerimo sve svoje snage u projekte i da projekti idu jer oni će nam sutra vratiti novac kroz radna mjesta i sve ono što donose. Naš proračun se digao iznad 200 milijuna kuna i to je nešto što je jako važno za grad Vinkovce. Sad je to neka realna razina na kojoj se mogu raditi određen stvari. Što se samog rebalansa tiče on je tehničke prirode odnosno riječ je o preraspodjeli sredstava unutar proračuna. Zatvaraju se projekti koji su završeni ili, za one za koje je napravljena javna nabava, sada se usklađuju vrijednosti”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić komentirajući proračun za 2019. godinu te rebalans proračuna za tekuću godinu.
Gradsko vijeće, između ostaloga, danas je donijelo i odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca za 2020. godinu.
“Imali smo više prijedloga, ali kako smo na početku mandata zauzeli stav da ćemo svake godine ići s pet laureata tako smo se i sada odlučili za pet imena ili institucija, a to su dr.sc. Anica Bilić, upraviteljica Centra za znanstveni radu u Vinkovcima HAZU, dr.sc. Marko Dizdar, ravnatelj Instituta za arheologiju u Zagrebu, Antun Jelić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, Rukometni klub “Spačva” Vinkovci te pravi prijatelj grada Vinkovaca Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega s kojim već 25 godina imamo uspješnu suradnju”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić, predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja.
Javna priznanja Zlatna plaketa “Grb Grada Vinkovaca” tradicionalno bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, blagdana sv. Ilije, zaštitnika Vinkovaca.