34 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Praktična edukacija i snalaženje u prirodi

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Program edukacije Mladih čuvara prirode kojeg provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, pod okriljem Projekta “SeNs Wetlands“ HR-RS135 završio je s terenskim radionicama. Projekt se financira iz Programa prekogranične suradnje Interreg IPA-CBC Croatia-Serbia 2014-2020., a voditelj mu je Mario Raguž, viši stručni savjetnik Javne ustanove.

Terenske radionice su upriličene u trajanju od četiri dana na prostoru Tompojevačkih ritova te su imale naglasak na snalaženju u prirodi i praktičnu edukaciju o biološkoj raznolikosti koja nas okružuje, a posebno je bogata na odabranom lokalitetu. Razvijanje svijesti o potrebi očuvanja biološke raznolikosti kroz teoretske i praktične edukacije učeničke populacije ima za osnovni cilj mlade generacije naučiti cijeniti biološku raznolikost naše županije te osnovne pojmove i pravila ponašanja u prirodi.

U terenskim radionicama sudjelovali su učenici petih i šestih razreda osnovne škole I. Mažuranića, I.G. Kovačića, V. Nazora, B. Kašića, A.G. Matoša i J. Kozarca iz Vinkovaca, osnovne škole B. Zadre i A. Bauera iz Vukovara, osnovne škole N. Tesle iz Mirkovaca i osnovne škole Zrinskih iz Nuštra.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno