4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Pred rukometašicama je drugi dio natjecanja na Euru

Više od autora

- vl promo-Hrvatsku žensku reprezentaciju danas od 18 sati očekuje prva utakmica druge faze Europskog prvenstva u rukometu, koje se održava u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Tako će naše reprezentativke danas snage odmjeriti s domaćinom Slovenijom.

FOTO: Kolektiff images

Izabranice izbornika Nenada Šoštarića u drugi dio natjecanja prenijele su 2 od ukupno 4 moguća boda. U prvoj fazi odigrane su ukupno 3 utakmice, a sve je započelo porazom od favorizirane Norveške rezultatom 32:23. Nakon uvodnog poraza, Hrvatska je u utakmici protiv Mađarske upisala pobjedu, i to konačnim rezultatom 21:18. Za kraj, uslijedio je remi sa Švicarskom, a ta je utakmica završena 26:26. Tako se Norveška pozicionirala na prvom mjestu s maksimalnih 6 bodova te će u drugi dio natjecanja prenijeti 4 boda, Hrvatska je prvi dio natjecanja završila s 3 boda te u drugi krug prenosi 2 boda, Mađarska je imala 2 boda te u drugi krug ne prenosi niti jedan bod, dok je Švicarska kao posljednjeplasirana reprezentacija s 1 bodom završila svoje natjecanje na ovogodišnjem Euru.

FOTO: Kolektiff images

U drugom krugu natjecanja Hrvatska dijeli skupinu s Norveškom, Švedskom, Danskom, Slovenijom i Mađarskom. Tako će naša reprezentacija u utakmicama protiv Slovenije, Danske i Švedske tražiti nove bodove, pokušati biti među prve dvije ekipe grupe te se plasirati u polufinale.

FOTO: Kolektiff images

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno