11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Predavanje na temu “Rad na otvorenom u uvjetima visokih temperatura”

Više od autora

- vl promo-U gradskoj vijećnici grada Vinkovaca danas je održano stručno-edukativno predavanje na temu “Rad na otvorenom u uvjetima visokih temperatura”. Predavanje je organiziralo Društvo integralne zaštite – županije Vukovarsko-srijemske, dok su predavači bili predstavnici Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu iz Zagreba.

“Predavanje je namijenjeno stručnjacima zaštite na radu te pravnicima i svim ostalima koji se bave bilo kojim oblikom zaštite. Predavanje može biti i za sve ostale pošto se radi o trenutno visokim temperaturama”, rekao je o predavanju predsjednik DIZ-a, Mario Grizelj.

Na besplatnom seminaru ove je godine sudjelovalo oko 30 zainteresiranih, a iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu ističu da u posljednjih pet godina koliko održavaju predavanja na spomenutu temu, bilježe pozitivan pomak poslodavaca u rješavanju te problematike.

“Seminar se sastoji od dva predavanja. Prvo predavanje vezano je uz ovu tematiku iz pogleda medicinara rada, dakle liječnika, a koje govori o negativnim učincima visokih temperatura na ljudsko zdravlje. Drugi dio predavanja više je vezan uz tehnički dio, govori se o tome kako organizirati posao u ovakvim uvjetima, a kako bi negativan utjecaj bio što manji, odnosno sveo se na što nižu razinu i prihvatljivi rizik”, objasnio je predavač i viši stručni savjetnik pri zaštiti na radu Zavoda, Zlatko Šarić.

U Zavodu za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu stoga posebnu pozornost posvećuju pristupu tematici rada u uvjetima visokih temperatura.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno