- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održano predavanje nutricionistice i voditeljice Ureda za prehranu vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora Mimi Vurdelje na temu Zdravstvena zaštita i prehrana sportaša, uz goste Krunu Šarića, pročelnika Upravnog odjela za sport mlade i demografiju i Sinišu Krajača, pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora. Govorilo se o važnosti zdravstvene zaštite sportaša te načinu prehrane koja im omogućava dug natjecateljski život i željene sportske rezultate, ali i dobro zdravlje nakon sportske karijere.

“Hrvatski olimpijski odbor ima programe koje je ustanovio na koje smo jako ponosni, u kojima participira negdje preko 300 vrhunskih športaša i mi brinemo o njima i njihovom zdravlju. Ja sam ta koja je prehranu uvodila u sport u Hrvatskoj davnih dana, pa smo uspostavili jedan takav ured. Silno se radujem ovom predavanju. Neki dan sam čitala u novinama intervju s vrhunskim sportašima, gdje su sudjelovali Zoran Primorac, Perica Bukić, Dino Rađa i Mirko Filipović, koji je na pitanja novinara zašto tako dugo traje njegova karijera rekao da su tri važna čimbenika za njegova za karijeru bila od najveće važnosti, a to je kvalitetan rad, dakle trening, dobar odmor i odgovarajuća prehrana. Dakle i Mirko mi je dao sjajan uvod ovdje za ovo predavanje u Slavonijii. Danas je jako visoko dignuta letvica za vrhunske sportske rezultate da se moraju uključiti i stručnjaci jer organizam ima svoje pragove i svoje nivoe”, istaknula je mr. ph. Mimi Vurdelja.

“Sa Sinišom Krajačem, pomoćnikom glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, kao Vukovarsko-srijemska županija imamo odličnu suradnju, te mu se ovom prilikom zahvaljujem na 400 tisuća kuna financijske podrške koju nam pruža za naše projekte, od kojih je jedan “Odaberi sport” za koji smo osigurali dodatnih 85 tisuća kuna”, dodao je Kruno Šarić.

Na predavanje su bili pozvani svi sportski klubovi i udruge, pa i oni koje se bave rekreativno, s područja Vukovarsko-srijemske županije.