Premijer Andrej Plenković iz Pule je u srijedu pozvao šefa SDP-a Davora Bernardića na prvo predizborno sučeljavanje na HTV u 16. lipnja, no on je tu mogućnost otklonio.
“Pristao sam na sučeljavanje 16. lipnja na HTV-u, prije samog početka kampanje. Pozivam i Bernardića da dođe na to sučeljavanje pa da Hrvatska vidi što to on nudi Hrvatskoj, a što ja, kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Tada ćemo konačno razobličiti sve floskule, odnosno, tanke i šuplje priče koje Bernardić i njegova ekipa puštaju u eter ne samo u kampanji nego zadnje četiri godine. Netko tko je Agrokor htio rješavati s vrećicom kupusa zasigurno nije netko tko može voditi Hrvatsku u tako zahtjevnim okolnostima iduće četiri godine” – rekao je Plenković.
Odgovor na bačenu rukavicu nije trebalo dugo čekati.  Naime glavni tajnik SDP- a  Nikša Vukas objavio ga je na Twitteru:
“Tko je Plenković da u ime HRT-a poziva Bernardića na sučeljavanje prije početka službene kampanje? Predsjednik SDP-a već je potvrdio sučeljavanja koja su dogovorena za 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV, dok s HRT-om pregovaramo da to bude za vrijeme trajanja službene kampanje” – napisao je u odgovoru Vukas.
Razočarni hadezeovci ubrzo su reagirali na predsjednikovo povlačenje:
Već na prvom koraku, uplašeni Bernardić pobjegao glavom bez obzira! Čelnik Restart koalicije Davor Bernardić podvio je rep i pobjegao u mišju rupu čim je prvi put trebalo izaći na sučeljavanje s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Andrejom Plenkovićem. Uplašeni Bero odbio je sučeljavanje na HRT-u 16.6. Udari, slaži i bježi, na to se svodi njihova kampanja već mjesecima. Ali kad se treba suočiti s Andrejom Plenkovićem pred hrvatskim građanima, već na prvom koraku bježi glavom bez obzira kao zadnja kukavica. I on bi vodio državu – stoji brojnim reakcijama HDZ-a u dnevnim tiskovinama i na društvenim mrežama.